Câți bani promite Putin pentru „carnea de tun” mobilizată în Ucraina

Câți bani promite Putin pentru „carnea de tun” mobilizată în Ucraina

Mai multe tipuri de plăți sunt prevăzute pentru rușii trimiși la războiul din Ucraina. Plățile sunt promise atât din bugetele federale, cât și din cele regionale.

Recruți ruși trimiși pe câmpul de luptă din Ucraina FOTO Profimedia

Conform unei investigații făcute de Kavkaz Realii, un site de știri în limba rusă operat de Radio Free Europe/ Radio Liberty, Ministerului Apărării oferă aceeași plată pentru toți, în timp ce regiunile promit propriile „stimulări”.

În cazul Ministerului rus al Apărării, plata unic - promisă la semnarea contractului pentru toate cele trei categorii de combatanți: soldați contractuali, recruți și voluntari - este de 1.970 de euro, iar salariu minim lunar începe de la 2.000 de euro, depinzând de poziție, rang și vechime în serviciu.

Plățile regionale sunt considerate „măsuri de sprijin”. Aceste măsuri au fost introduse în momente diferite și sunt variate în funcție de regiuni. Printre măsuri figurează scutirea de la plata taxelor la înlocuirea unui pașaport sau a permisului auto sau eliminarea comisioanelor pentru transferurile bancare.

Cecenia promite cea mai mare plată la nivel regional pentru semnarea unui contract, și anume de 3.000 de euro.

De asemenea, sunt oferite plăți suplimentare pentru rănire sau despăgubiri pentru familie în caz de deces pe câmpul de luptă. Cea mai mare plată pentru o vătămare gravă ajunge 10.000 de euro, în Stavropol.

În Krasnodar și Rostov, familiile celor uciși pe front au promise despăgubiri de circa 20.000 de euro.

În pofida sumelor mari promise de autorități, militarii din nordul Caucazului și familiile lor se plâng în mod regulat de faptul că nu sunt plătiți și nu primes îngrijiri medicale adecvate odată ajunși acasă. Plângerile în acest sens s-au înmulțit în Cecenia, Stavropol, Osetia de Nord și în alte părți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat