Câți militari NATO vor defila de 1 Decembrie la București

Câți militari NATO vor defila de 1 Decembrie la București

Ministerul Apărării Naționale (MApN) se pregătește de parada militară națională pe data de 1 Decembrie - Ziua Națională a României și vrea să invite câteva sute de militari străini pentru a defila în detașamentele țărilor NATO sau partenere și a și pregătit o Hotărâre de Guvern în acest sens.

Militari din mai multe țări NATO vor defila la București

Se aprobă, în scopul participării la parada militară națională organizată în anul 2022, cu ocazia Zilei Naționale a României, în condițiile legii, invitarea în România de către MApN a unui număr de cel mult 600 de persoane, care vor face parte din detașamentele armatelor statelor membre NATO sau partenere. Se aprobă normativele de cheltuieli aferente organizării unor activități în cadrul acțiunii, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată în document.

Cât plătește MApN pentru mesele și cafelele militarilor Aliați

Concret, în intervalul 26 noiembie - 2 decembrie, MApN va asigura transportul, cazarea, masa și decontarea unor activități la care vor participa militarii străini invitați și care la paradă vor defila în detașamente reprezentative de câte 30 de soldați.

Astfel, fiecare militar străin va primi zilnic mese în valoare de 105 lei și suplimentar cafea, sucuri, apă minerală și gustări de 20 de lei. În plus, pentru întregul sejur, MApN va mai finanța cu 135 de lei fiecare militar străin pentru a vizita o serie de obiective turistice din București.

Un mic calcul ne arată că pentru mesele militarilor aliați MApN va achita 441.000 de lei la care se adaugă 84.000 de lei pentru cafele și gustări și 81.000 de lei pentru vizitarea muzeelor, suma totală decontată fiind de 606.000 de lei.

De precizat că militarii străini vor fi însoțiți de camarazi români care vor avea acces la cafeaua, sucurile, apa minerală și gustările zilnice de 20 de lei și cărora li se vor deconta și cei 135 de lei pentru vizitarea obiectivelor turistice din București.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA