Caz CUTREMURĂTOR la Craiova! Doi pacienți au murit după transfuzii de sânge realizate vineri la spitalul Filantropia! Poliția anchetează cazul!

Caz CUTREMURĂTOR la Craiova! Doi pacienți au murit după transfuzii de sânge realizate vineri la spitalul Filantropia! Poliția anchetează cazul!

Risc Seismic

Doi pacienți, o femeie de 81 de ani și un bărbat de 67 de ani, au decedat vineri, în urma unor transfuzii făcute la Spitalul Municipal „Filantropia“. Alți patru pacienți dintre cei transfuzați au acuzat stări de rău și au fost transferați de urgență la Terapie Intensivă. Unitatea medicală a sesizat poliția privind moartea suspectă a celor doi pacienți și a dispus efectuarea unei anchete interne.

Situație fără precedent la Spitalul Municipal „Filantropia“ Craiova. Doi dintre cei 12 pacienți cu afecțiuni hematologice, care au făcut, vineri după-amiază, transfuzii la Clinica de Hematologie a Spitalului Municipal „Filantropia“, au decedat. Alți patru pacienți s-au simțit rău și au fost transferați de urgență în Secția de Terapie Intensivă a unității medicale.

Atât reprezentanții unității medicale, cât și cei ai Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au confirmat incidentul, însă până în acest moment nu se știe care a fost cauza decesului celor doi pacienți.

Oamenii legii au explicat că la Secția 1 Poliție Craiova a fost depusă, sâmbătă, o sesizare privind decesul în condiții suspecte la Spitalul Municipal „Filantropia“. „Pe 25 februarie, reprezentanții Spitalului Municipal «Filantropia» au depus o sesizare la Secția 1 Poliție cu privire la faptul că, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, au decedat doi pacienți în condiții suspecte. Este vorba de o pacientă de 81 de ani, din Craiova, și de un pacient de 67 de ani, din localitatea Vânju Mare, Mehedinți. Potrivit procedurilor, a fost deschis un dosar de moarte suspectă și se așteaptă efectuarea necropsiilor, în urma cărora se va stabili cauza decesului celor doi pacienți“, a explicat pentru GdS Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

UPDATE/O echipa a MS a fost acolo sambata si duminica si a realizat un raport preliminar, a spus ministrul sanatatii Florin Bodog, care a adaugat ca ancheta este inca in curs si nu poate da mai multe amanunte. Pe langa cele doua persoane decedate, patru au fost internate la terapie intensiva, starea lor s-a ameliorat. Raportul nu a stabilit nicio culpa, a mai declarat Bodog la Digi 24.

Reprezentantii Spitalului Municipal "Filantropia" Craiova au sesizat la Sectia 1 Politie ca in cursul zilei de vineri doi pacienti internati in unitatea medicala au murit in conditii suspecte.

"Este vorba despre o femeie in varsta de 81 ani, internata la Sectia de Hematologie, si un barbat de 67 ani, din Sectia ATI. Conducerea spitalului a sesizat ca cei doi au decedat in conditii suspecte.

Cadavrele celor doi urmeaza sa fie expertizate de medicii legisti, iar pana la raportul final al acestora se deruleaza o cercetare privind moarte suspecta", a declarat Amelia Barbu, ofiter de relatii publice la Politia Judeteana Dolj.

Surse apropiate anchetei sustin ca celor doi pacientii le-ar fi fost facute transfuzii de sange inainte de a deceda, dar si ca alti pacienti ar fi acuzat stari de rau dupa ce au primit ingrijiri medicale in Sectia de Hematologie a Spitalului "Filantropia".


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...