Caz extrem de rar: adolescentă ucisă de un rechin într-un râu din Australia. Voia să înoate cu delfinii

Caz extrem de rar: adolescentă ucisă de un rechin într-un râu din Australia. Voia să înoate cu delfinii

Un incident foarte rar a avut loc în Australia, acolo unde o adolescentă în vârstă de 16 ani a fost ucisă de un rechin sâmbătă în timp ce înota într-un râu din statul Australia de Vest, au informat autoritățile australiene, potrivit AFP și Agerpres.

Tânăra a fost declarată decedată la fața locului. FOTO: shutterstock - caracter ilustrativ

Tânăra înota în zona gurii de vărsare a râului Swan, în Fremantle, situat la periferia orașului Perth, atunci când o specie de rechin neidentificată a rănit-o grav . Ulterior, adolescenta a fost scoasă din apă și resuscitată, însă fără succes, fiind declarată decedată la fața locului, a anunțat Paul Robinson, reprezentant al poliției din Fremantle.

„Este încă foarte devreme, ceea ce ştim este că ea s-a dus la râu împreună cu prietenii. Erau pe skijet-uri. Un grup de delfini a fost văzut în apropiere, iar fata a sărit în apă pentru a înota cu delfinii”, a declarat oficialul.

Totodată, acesta a precizat faptul că familiei tinerei este „total devastată de aflarea veştii” despre „incidentul foarte, foarte traumatizant”.

Se pare că apariția rechinilor în zona menționată nu este un eveniment obișnuit, potrivit experților.

Au trecut peste 60 de ani de când a fost înregistrat un atac mortal al unui rechin într-un râu australian. Incidentul a avut loc în 1960, iar un scafandru a fost ucis de un rechin taur de aproximativ 3,3 metri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…