Caz unic în istoria presei moderne: Jurnaliştii îşi fac praf directorul în paginile ziarului

Caz unic în istoria presei moderne: Jurnaliştii îşi fac praf directorul în paginile ziarului

Jurnaliştii de la „Libération” îşi fac praf directorul în paginile ziarului / FOTO: http://www.rfi.ro

Jurnaliştii au decis să îi facă o primire veninoasă. Au publicat în paginile ziarului un portret care nu îi face deloc cinste noului director, în care e acuzat de superficialitate, de scădere a audienţelor la instituţiile de presă unde a lucrat înainte şi de implicare în afaceri dubioase. Este un caz unic în istoria presei moderne.

La doar patru zile după anunţul privind nominalizarea lui Pierre Fraidenraich ca „director operaţional”, salariaţii de la „Libération” i-au pregătit o primire glacială viitorului lor şef, scrie rfi.ro.

În ajunul unei prime întâlniri cu redacţia, de 1 aprilie (totuşi fără a fi în dispoziţie de glume), salariaţii au publicat un portret răvăşitor al fostului director de la i-Télé, din grupul Canal+. Sub titlul destul de neutru „Cine e până la urmă Pierre Fraidenraich?”, jurnaliştii, deja mobilizaţi de câteva săptămâni contra acţionarilor care doreau metamorfoza publicaţiei, punând-o astfel în pericol, se răzbună în scris.

Nu a fost anunţată echipei cu prioritate, printr-un comunicat intern, aşa cum se procedează de obicei. Exclusivitatea a avut-o AFP”. Apoi, vine portretul otrăvit al noului lor director, cum scrie „Le Monde”.

Citeşte mai mult pe rfi.ro.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...