Cazul de corupţie de la Poliţia Rutieră Botoşani/ Cei opt poliţişti - plasaţi sub control judiciar

Cazul de corupţie de la Poliţia Rutieră Botoşani/ Cei opt poliţişti - plasaţi sub control judiciar

Cei opt poliţişti de la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani , care au fost arestaţi săptămâna trecută pentru fapte de corupţie, au fost puşi în libertate, în baza unei decizii adoptate, marţi, de Curtea de Apel Suceava.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro, Curtea de Apel Suceava a admis contestaţiile poliţiştilor formulate împotriva sentinţei din 3 iunie a Tribunalului Suceava, prin care au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, respingând propunerea procurorilor Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind arestarea acestora.

Instanţa a decis înlocuirea arestării preventive cu măsura controlului judiciar.

"Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Iacob Florin Eduard, Fecioru Robert Neculai, Luca Dumitru-Cătălin, Botezatu Gabriel, Balan Ionel, Coşman Stelian- Iulian, Anton Viorel şi Rusu Constantin- Ciprian împotriva încheierii nr. 101/03.06.2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava - Secţia penală, pronunţată în dosarul nr. 2.527/86/2021. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi în rejudecare: Respinge, ca nefondată, propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava privind arestarea preventivă a inculpaţilor Iacob Florin Eduard, Fecioru Robert Neculai, Luca Dumitru- Cătălin, Botezatu Gabriel, Balan Ionel, Coşman Stelian- Iulian, Anton Viorel şi Rusu Constantin-Ciprian", se precizează pe portal.just.ro.

Poliţiştii nu vor avea voie să comunice între ei pe nicio cale şi vor trebui să respecte mai multe obligaţii, printre care şi cea de a se prezenta la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, dar şi să nu părăsească judeţul Botoşani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...