Cazul de corupţie de la Poliţia Rutieră Botoşani/ Cei opt poliţişti - plasaţi sub control judiciar

Cazul de corupţie de la Poliţia Rutieră Botoşani/ Cei opt poliţişti - plasaţi sub control judiciar

Cei opt poliţişti de la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, care au fost arestaţi săptămâna trecută pentru fapte de corupţie, au fost puşi în libertate, în baza unei decizii adoptate, marţi, de Curtea de Apel Suceava.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro, Curtea de Apel Suceava a admis contestaţiile poliţiştilor formulate împotriva sentinţei din 3 iunie a Tribunalului Suceava, prin care au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, respingând propunerea procurorilor Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind arestarea acestora.

Instanţa a decis înlocuirea arestării preventive cu măsura controlului judiciar.

"Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Iacob Florin Eduard, Fecioru Robert Neculai, Luca Dumitru-Cătălin, Botezatu Gabriel, Balan Ionel, Coşman Stelian- Iulian, Anton Viorel şi Rusu Constantin- Ciprian împotriva încheierii nr. 101/03.06.2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava - Secţia penală, pronunţată în dosarul nr. 2.527/86/2021. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi în rejudecare: Respinge, ca nefondată, propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava privind arestarea preventivă a inculpaţilor Iacob Florin Eduard, Fecioru Robert Neculai, Luca Dumitru- Cătălin, Botezatu Gabriel, Balan Ionel, Coşman Stelian- Iulian, Anton Viorel şi Rusu Constantin-Ciprian", se precizează pe portal.just.ro.

Poliţiştii nu vor avea voie să comunice între ei pe nicio cale şi vor trebui să respecte mai multe obligaţii, printre care şi cea de a se prezenta la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, dar şi să nu părăsească judeţul Botoşani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

4 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

5 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…