Cazul de la Caracal/ Câteva sute de persoane s-au adunat la protestul 'Pentru Alexandra' din Piaţa Victoriei

Cazul de la Caracal/ Câteva sute de persoane s-au adunat la protestul 'Pentru Alexandra' din Piaţa Victoriei

Câteva sute de persoane participă, sâmbătă seară, la un protest în Piaţa Victoriei, organizat de patru asociaţii civice, sub titlul "Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!".

Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare de grupurile civice Rezistenţa, Geeks for Democracy, Corupţia Ucide şi Iniţiativa România.

În majoritate, participanţii la acţiune sunt tineri, au steaguri ale României şi au aprins candele, care au fost aşezate pe asfalt în centrul Pieţei Victoria, alături de buchete cu flori. De asemenea, ei au pus pe caldarâm pancarte negre pe care stă scris: "România este ucisă", "Sângele lor e pe mâinile voastre", "Corupţia ucide".

Conform anunţului postat pe Facebook, după protestul din faţa sediului Guvernului, participanţii ar urma să plece în marş spre Ministerul Afacerilor Interne.

"Azi ieşim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român. Azi ieşim împotriva indiferenţei celor de la putere. A incompetenţei lor, a lipsei de empatie. Azi ieşim să le spunem că ne-am săturat de ei. Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi. Şi, cel mai grav, ne omoară copiii. Ei ne omoară pe noi! Prin indiferenţă, prin neprofesionalismul, prin nepăsarea lor. Prin ticăloşia lor! Azi ieşim pentru Alexandra! Şi pentru toate victimele nepăsării statului. Pentru sângele pe care îl au pe mâini. De la 19,00 în Piaţa Victoriei. Aduceţi câte o floare şi o candelă dacă puteţi. La ora 20,00 plecăm în marş spre Ministerul de Interne pentru a aprinde candelă acolo. Pentru Alexandra. Pentru sufletul ei şi al celorlalţi copii ucişi de un stat indiferent la suferinţă, preocupat doar propria îmbuibare", a fost anunţul postat de cele patru organizaţii civice.

Miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria