Cazul de la Caracal/Cumpănaşu: STS ne va pune înregistrările la dispoziţie; va fi decizia părinţilor Alexandrei dacă vor fi făcute publice

Cazul de la Caracal/Cumpănaşu: STS ne va pune înregistrările la dispoziţie; va fi decizia părinţilor Alexandrei dacă vor fi făcute publice

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va pune la dispoziţia familiei Alexandrei Măceşanu înregistrările cu apelurile fetei la 112, a declarat marţi unchiul tinerei ucise la Caracal, Alexandru Cumpănaşu.

"Eu vă asigur că adevărul va ieşi la iveală. Aseară am solicitat STS-ului punerea la dispoziţia familiei a acestor înregistrări. Nu mă văd în stare să ascult aceste înregistrări acum. Va fi decizia exclusivă a părinţilor dacă ele vor fi făcute publice. (...) În sfârşit STS-ul, după foarte multă birocraţie, ne va pune aceste înregistrări la dispoziţie", a afirmat Cumpănaşu.

El a spus că tatăl Alexandrei a făcut solicitare în scris pentru înregistrările STS.

"De aici voi pleca fix la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru a ridica CD-ul cu înregistrările", a spus Cumpănaşu, în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

În opinia sa, înregistrările cu Alexandra care a sunat la 112 vor clarifica situaţia. "Nu va mai fi dubiu la aceşti oameni care acum se acoperă unii pe alţii aruncând rămăşiţe de informaţii să vă prostească pe dumneavoastră sau pe noi", a spus el presei.

Totodată, Cumpănaşu a arătat că decizia dacă înregistrările vor fi făcute publice aparţine exclusiv părinţilor fetei.

"Nu ştiu dacă eu voi fi capabil să le ascult, însă sunt convins că alţi oameni vor putea şi în funcţie de decizia familiei, care va fi exclusivă, a tatălui şi a mamei, vom decide dacă aceste înregistrări sau stenograme sau cum vreţi dumneavoastră, eu - vocea copilului, vocea nepoatei mele - nu vreau să o aud pe toate televizoarele. E o chestiune umană, dar e decizia părinţilor", a adăugat Alexandru Cumpănaşu.

Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a sunat săptămâna trecută de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului suspectat vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei. Ulterior, Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe fată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /