Cazul de la Caracal/Ministrul Afacerilor Interne l-a demis pe şeful Poliţiei Române

Cazul de la Caracal/Ministrul Afacerilor Interne l-a demis pe şeful Poliţiei Române

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a anunţat, vineri seară, că l-a demis pe şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, ca urmare a modului în care a fost gestionat cazul dispariţiei fetei din Caracal.

Ministrul şi-a motivat decizia prin necesitatea unor "măsuri drastice" în acest caz.

"Am propus demiterea şefului Poliţiei Române, care este lângă mine, a prefectului judeţului, care trebuia să colaboreze cu inspectoratul de aici. (...) Trebuie să luăm aceste măsuri, pentru că nu pot eu să mă bag în ancheta procurorului. Ancheta este o anchetă complexă, şi atunci (...) eu nu plec de aici până nu finalizăm ancheta", a declarat Moga la Caracal.

Chestorul Ioan Buda a declarat ulterior, tot la Caracal, că a luat act de demiterea sa, activitatea în cadrul Poliţiei Române urmând să fie coordonată de adjunctul său, Florian Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă îi solicitase anterior ministrului de Interne să-l demită pe şeful Poliţiei Române.

"Cei care au greşit trebuie să plătească. Solicit demisia chestorului Ioan Buda, şeful IGPR, a prefectului de la Olt, precum şi a şefului interimar al Poliţiei Olt. Cred că trebuie să îşi dea demisia începând de la cel mai înalt nivel până la ultimul responsabil de acest caz", a declarat Dăncilă într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Premierul a mai spus că trebuie analizat şi modul în care a acţionat STS în acest caz.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”