Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cazul de la Caracal/STS: La 112 au fost iniţiate 3 apeluri; la toate acestea localizarea a fost disponibilă la Dispeceratul de Poliţie

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) precizează, vineri, cu privire la cazul fetei dispărute la Caracal, că la fiecare din cele trei apeluri la 112 informaţia de localizare primară a fost disponibilă la nivelul Dispeceratului de Poliţie, fiind transmisă de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului.

"La fiecare din cele trei apeluri, informaţia de localizare primară a fost disponibilă la nivelul Dispeceratului de Poliţie, fiind transmisă de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unui identificator de sector de celulă (cell-id/sector-id), conform art. 27 din Decizia ANCOM nr. 1023/2008. Această informaţie de localizare primară a fost preluată de sistemele informatice SNUAU şi pusă la dispoziţia operatorilor 112 şi dispecerului Poliţiei, în sistemul informatic GIS, aşa cum a fost primită, pe timpul procesării apelului", se precizează într-un comunicat al STS transmis AGERPRES.

Potrivit STS, la numărul de urgenţă 112 au fost iniţiate 3 apeluri: Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07; la 11:05:41 operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei; la 11:05:52 - apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112, iar la 11:06:55 - dispecerul Poliţiei a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire.

Cu privire la al doilea apel, STS precizează că a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25; la 11:06:55 - operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei, iar la 11:07:53 - dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta.

"Pe timpul discuţiei cu dispecerul de la Poliţie, apelanta nu a reuşit să furnizeze date privind adresa/locaţia în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locaţia în care se afla. Apelanta a menţionat că nu ştie dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului", arată reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

În ceea ce priveşte al treilea apel, STS spune că a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36; la 11:12:43 - operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei, iar la 11:12:51 - dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta.

Ulterior, precizează STS, pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate acestea intrând mesageria vocală.

"STS nu identifică locul telefonului şi nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. Toate aceste informaţii sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc şi sunt disponibile la nivelul operatorilor şi dispecerilor implicaţi în gestionarea cazului", mai menţionează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Bărbatul suspectat de uciderea fetei de 15 ani la Caracal, dispărută în urmă cu câteva zile, a fost identificat vineri, se află în custodia Poliţiei şi este audiat, potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, la locuinţa lui fiind identificate, în urma unor percheziţii, rămăşiţe care par a fi de natură umană.

Totodată, poliţiştii iau în calcul şi varianta ca la locuinţa bărbatului să existe şi rămăşiţele unei alte fete, dispărută în urmă cu două luni în aceeaşi zonă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, rămăşiţele umane descoperite în urma percheziţiilor de poliţişti ar fi de la cel puţin două persoane - maxim patru.

Bărbatul suspectat ar fi luat în maşină, la ocazie, tinere din comunele învecinate Caracalului, apoi le ducea acasă. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

2 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

3 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

4 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

5 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?