Cazul de la Şcoala 133 din Capitală/ Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov cere MEC şi MS să ia măsuri

Cazul de la Şcoala 133 din Capitală/ Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov cere MEC şi MS să ia măsuri

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi Bucureşti solicită Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii să ia măsuri în ceea ce priveşte cazul petrecut la Şcoala 133 din Capitală.

Într-un comunicat transmis marţi AGERPRES, cele două asociaţii consideră că "autorităţile trebuie să întreprindă măsuri atât împotriva conducerii şcolii, cât şi împotriva echipei de igienizare, deoarece elevii s-au aflat în risc încă de la intrarea în unitatea de învăţământ".

"Considerăm că această greşeală este una ce trebuie imediat sancţionată, deoarece sănătatea elevilor nu trebuie în niciun caz pusă în pericol de către niciun factor în timpul procesului educaţional, cu atât mai mult când vina aparţine chiar Direcţiei de Sănătate Publică şi conducerii şcolii'', susţine Nicolae-Alexandru Rădulescu, preşedinte AEBI, citat în comunicat.

"Direcţia de Sănătate Publică să verifice cu mai multă atenţie firmele care prestează servicii de dezinsecţie şi dezinfecţie în incinta unităţilor de învăţământ, pentru că, după cum se observă, viaţa copiilor noştri este pusă în pericol. Mai ales în condiţiile în care există şi iminenţa unei epidemii de gripă, iar aceste servicii sunt imperios necesare'', a afirmat, la rândul său, Eugen Ilea, preşedinte FNAP Bucureşti.

Marţi, 18 elevi de la Şcoala 133 au ajuns la Spitalele "Grigore Alexandrescu" şi "Marie Curie" după ce au acuzat un disconfort respirator în urma procedurilor de igienizare efectuate în unitatea de învăţământ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante