Cazul Halep a zguduit sportul românesc: Urmările testului antidoping picat de Simona

Cazul Halep a zguduit sportul românesc: Urmările testului antidoping picat de Simona

Până să aflăm cum a ajuns Roxadustat, o substanță interzisă de categoria EPO, în organismul româncei, am primit încă o veste proastă legată de acest caz. Potrivit spuselor lui Cristian Jura, avocat TAS, un verdict privind situația Simonei nu va veni mai devreme de un an! Ceea ce înseamnă că 2023 va fi, practic, un sezon pierdut de Halep din punct de vedere sportiv.

Simona Halep riscă să-și încheie cariera din cauza scandalului de dopaj. FOTO: Arhiva Adevărul

Cazul Halep a fost discutat și în cadrul lansării revistei „Născut pentru Sport“. Potrivit Agerpres, mai mulți sportivi, foști sau retrași din activitate, și-au arătat susținerea pentru Simona, dar au și admis că, după necazul ei, suflă și-n iaurt ca nu cumva să aibă vreun test pozitiv din neglijență.

*Bernadette Szocs (tenis de masă): E greu să fii suspendat 4 ani şi după să revii. Eu sunt convinsă că Simona n-a luat ceva şi că e nevinovată. Acum, după ce s-a întâmplat cu Simona, sunt mult mai atentă cine e în jurul meu. Iar dacă mi se dă un medicament, verific şi eu personal despre ce e vorba.

*Marius Cozmiuc (canotaj): Simonei îi doresc multă putere. Îi transmit că Dumnezeu e sus şi va îndrepta lucrurile. Noi am fost, oricum, învăţaţi să avem grijă cu ceea ce consumăm pentru că noi suntem singurii responsabili. Aşa că trebuie să fim, în continuare, atenţi şi nu numai în cantonamente.

*Ana Maria Popescu, fostă Brânză (fostă vicecampioană olimpică la scrimă): Nu cred că poate cineva să-și imagineze sau să se pună în pielea Simonei acum. Vestea, bineînţeles, că vine ca un şoc... pe mine efectiv m-au trecut fiorii, când am citit pentru că, întreaga mea carieră, de asta mi-a fost cel mai frică, de doping. Chiar şi acum, când ştiu că nu mă mai caută nimeni (n.r. - ofiţerii antidoping), pur şi simplu, mă uit de două ori dacă sticla de apă e sigilată înainte să beau din ea. Nu o văd pe Simona capabilă să ia cu bună ştiinţă ceva. Să ne aducem aminte că ea n-a participat la Jocurile de la Rio pentru că îi era teamă de acel virus (n.r. - virusul Zika)... Și atunci cum să bagi nişte chimicale în tine cu bună ştiinţă? Pentru că am citit toţi ce efecte adverse pot avea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...