Cazul Halep: Cade o teorie ridicolă invocată mai bine de un an. Simona, îndemnată să zică adevărul

Cazul Halep: Cade o teorie ridicolă invocată mai bine de un an. Simona, îndemnată să zică adevărul

Până să avem explicațiile detaliate ale suspendării Simonei, furnizate în 126 de pagini de Sport Resolutions, s-a tot vehiculat că Halep e o victimă a sistemului antidoping! S-a spus că s-a dorit scoaterea ei din circuit, astfel încât să cadă un nume mare în tentativa organizațiilor internaționale de a dovedi că se luptă împotriva dopajului. Și, bineînțeles, s-a pus o „placă tocită“ pe care o vedem periodic: „Lumea are ceva cu noi, că suntem din România“.

Simona Halep

Această idee a fost demontată de Cristi Balaj, fost arbitru, dar și președinte al Agenției Naționale Antidoping (ANAD), în perioada 2019-2021. În dialog cu sport.ro , într-un material semnat de jurnalistul Florin Caramavrov, actualul președinte al CFR-ului a respins vehement teoria potrivit căreia „Simo“ ar fi fost victima unor jocuri de culise.

Consider că e total greșit dacă cineva își imginează că cei de afară au ceva cu românii. Ei o privesc doar ca pe o sportivă (n.r. – pe Simona Halep). Pașaportul biologic e o descoperire greu de combătut (n.r. – în cazul Halep arată dopaj sanguin). Și refuz să cred că se poate întâmpla în ziua de azi ca probele să fie contaminate. Îmi doresc ca Halep să-și demonstreze nevinovăția la TAS. Dacă se va întâmpla să fie o sentință în defavoarea ei, consider că a fost păcălită sau, așa cum s-a exprimat ea, trădată. Singurul lucru ce-i mai rămâne de făcut e să spună cine a trădat-o“, a spus Balaj.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat