Cazul Halep în presa germană: Verdictul nemților după ce Simona a picat testul antidoping

Cazul Halep în presa germană: Verdictul nemților după ce Simona a picat testul antidoping

Cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) a „pătat“ sportul-alb în 2022, pentru că a readus în atenția publicului problema substanțelor interzise. Ce-i drept, în cazul româncei, deocamdată, există prezumția de nevinovăție. Pentru simplul motiv că, deși a picat testul antidoping, rămâne de văzut cum a ajuns Roxadustat în organismul Simonei.

Simona Halep riscă să stea pe tușă în sezonul 2023. FOTO: Arhiva Adevărul

Cu siguranță, constănțeanca își va construi apărarea pe faptul că această substanță interzisă, de categoria EPO, i-a ajuns în organism fără știința ei dintr-o neglijență. Pe scurt, Halep va încerca să demonstreze, cu probe, că n-a luat Roxadustat cu bună știință pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive.

Dacă fosta ocupantă a locului 1 WTA va și reuși în demersul ei rămâne de văzut. Până atunci, cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep a fost analizat de presa germană. Potrivit Digi Sport , jurnalistul Jannik Schneider a vorbit despre subiectul Halep, dar și despre existența dopajului în tenis în cadrul podcast-ului „Advantage“ . Schneider a subliniat că, din păcate, problema substanțelor interzise e una răspândită în sportul-alb, dar s-a arătat optimist că Halep va scăpa cu o pedeapsă blândă după acest caz.

Schneider jpg

Ce a spus Jannik Schneider?

*Nu mă șochează deloc că Halep a fost prinsă dopată. Tenisul, după părerea mea, are o problemă de dopaj. Aproape fiecare sport are o problemă de dopaj. Acum a apărut un nume cunoscut, Simona Halep, și normal că sare în ochi. E primul caz de dopaj sanguin descoperit în tenis.

*Jim Courier (n.r. – fost jucător de tenis) s-a adresat într-o conferință de presă la Australian Open 1999, spunând că nu-și explică modul prin care unii jucători pot juca atâtea meciuri și turnee la nivel înalt și a spus că tenisul are, evident, o problemă cu dopajul în sânge! La un an de la scandalul Festina din ciclism.

*Juan Ignacio Chela a primit o suspendare scurtă și îl antrenează acum pe Diego Schwartzman de ani de zile. A fost testat de două ori pozitiv primul adversar al lui Rafael Nadal din finala French Open 2005, Mariano Puerta - suspendat timp de opt ani. S-ar putea presupune că n-au avut medici la fel de buni. Altfel, ar fi știut cum să nu atragă atenția în testele de urină. De fapt, nu e atât de dificil dacă ai medici buni.

*Simona e o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia. Dar, dacă te uiți la cazurile trecute, Halep are șanse să scape. Între 2013 și 2019, 156 de tenismeni au fost testați pozitiv, dar doar 34 la sută au fost sancționați. Uneori, alte persoane decid pentru ei sau sportivii sunt împinși în direcția asta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...