Cazul Halep revoltă la French Open: Cum a ajuns să fie privită Simona la Paris

Cazul Halep revoltă la French Open: Cum a ajuns să fie privită Simona la Paris

Simona Halep (31 de ani) e cu ochii pe rezultatele înregistrate la French Open 2023. Nu doar pentru că e pasionată de tenis, dar și pentru că, după cum Adevărul a explicat aici, clasamentul ei depinde de ce se întâmplă, la Paris. Acum, după disputarea partidelor de luni de pe tabloul feminin, știm că, aproape sigur, „Simo“ își va păstra actualul loc 36 din clasamentul live.

Așa cum era de așteptat, ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 43 în ierarhia live, cea mai apropiată amenințare pentru Halep, cu șanse de a trece deasupra ei, a fost învinsă, ieri, în optimi. Meciul cu Iga Swiatek (1 WTA) s-a încheiat la scorul de 5-1 pentru liderul mondial, în primul set. Asta după abandonul lui Tsurenko din motive medicale.

De acum, prima sportivă aflată după Halep în clasamentul live e Elina Svitolina, locul 73. Care, joacă, astăzi, pentru un loc în semifinalele turneului, cu Aryna Sabalenka (2 WTA). Și dacă ar învinge însă, Svitolina ar mai avea nevoie de încă un succes, de o calificare în finală mai precis, pentru a trece peste „Simo“ în ierarhia live.

Până să vedem locul pe care îl va ocup Halep în tenisul feminin, după French Open 2023, ne-am convins, încă o dată, că amânările repetate ale audierilor, în cazul ei de dopaj, sunt cu adevărat revoltătoare. Nu doar pentru români, ci pentru toți cei care urmăresc situația. Trimișii prosport.ro și hotnews.ro , aflați la Paris, au discutat despre cazul de dopaj al lui Halep cu fosta mare jucătoare din Polonia, Agnieszka Radwańska. Ajunsă la 34 de ani, aceasta a vorbit la superlativ despre fosta ei adversară, așa cum fac cam toți cei care s-au intersectat cu Halep, în circuit.

Agnieszka Radwanska

Agnieszka Radwanska

Ce a spus Agnieszka Radwańska?

*Nu știu exact situația, i-am citit poziția oficială (n.r. – comunicatele date de Simona Halep). Să aștepți audierile atâtea luni, nu cred că e corect... Cred că totul ar fi trebuit să meargă mai repede pentru că e prea mult. E dificil pentru sport, pentru Simona, pentru tenis… Ne dorim toți să o vedem jucând. Sper să se rezolve situația mai repede, în câteva săptămâni, și să știm o decizie cât mai rapid posibil. Simona a fost mereu o luptătoare, o războinică. A demonstrat de atâtea ori acest lucru, că joacă un tenis grozav și chiar cred că poate reveni mai puternică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 Așa o fi?

3 VIDEO Priviți ce face acest soldat ucrainean! / O nouă scenă de film american pe frontul din Ucraina

4 Fără precedent / Un fost oficial al serviciilor de informații militare americane spune că a demisionat din cauza războiului din Gaza

5 Cine sunt cei 300 de securiști și colaboratori care au certificate și indemnizații de revoluționari