Cazul Khashoggi: Jim Mattis mai caută "dovezi" înainte de a dezvălui cine a ordonat crima

Cazul Khashoggi: Jim Mattis mai caută "dovezi" înainte de a dezvălui cine a ordonat crima

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, criticat de un influent senator pentru că s-a abţinut să-l acuze pe prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, că a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, a afirmat miercuri că mai caută dovezi înainte de a desemna responsabilul pentru această crimă, relatează AFP.

"Dacă spun ceva, am nevoie de dovezi", a declarat el la bordul avionului cu care s-a deplasat la Ottawa unde urmează să participe joi la o reuniune a coaliţiei antijihadiste din Siria şi Irak. "Sunt convins de faptul că vom găsi alte dovezi despre ce s-a întâmplat. Numai că nu ştiu ce va fi, nici cine va fi implicat", a adăugat Jim Mattis.

"Când vom vorbi, va fi cu autoritatea" pe care o vor conferi faptele, a continuat şeful Pentagonului. "Nu vreau să fac speculaţii, să trag concluzii grabnice, dar nu vom neglija niciun detaliu", a subliniat el.

"Credem că oricine a fost direct implicat în uciderea lui Khashoggi, a ordonat asasinarea lui, va trebui tras la răspundere", a insistat secretarul Apărării.

Cu o zi înainte, Jim Mattis a fost aspru criticat de senatorul republican Lindsey Graham pentru că a afirmat că nu dispune de niciun "pistol încă fierbinte" pentru a-l acuza pe Mohammed bin Salman de faptul că a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi.

"Nu este un pistol încă fierbinte, este un fierăstrău încă fierbinte", a afirmat cu ironie Lindsey Graham, la finalul unei şedinţe în Senat în cadrul căreia directoarea CIA, Gina Haspel, a informat despre concluziile agenţiei în acest dosar.

Lindsey Graham "este senator şi are dreptul la opiniile sale", s-a mulţumit să comenteze Jim Mattis.

Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit critic al puterii de la Riad care era colaborator al cotidianului Washington Post, a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…