Cazul Khashoggi: SUA mai au nevoie de câteva săptămâni înainte de a impune sancţiuni contra celor vinovaţi

Cazul Khashoggi: SUA mai au nevoie de câteva săptămâni înainte de a impune sancţiuni contra celor vinovaţi

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a estimat joi că va fi nevoie încă "de câteva săptămâni" înainte ca SUA să dispună de suficiente dovezi pentru a putea impune sancţiuni la adresa celor responsabili de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, informează vineri AFP.

"Continuăm să examinăm conţinutul faptelor. Suntem pe cale de a examina punerea în aplicare a unor sancţiuni împotriva persoanelor pe care am fost în măsură să le identificăm până acum - care au participat la crimă", a explicat Pompeo la postul de radio KMOX. Însă "aceasta va mai dura probabil alte câteva săptămâni, înainte să avem suficiente elemente pentru a pune cu adevărat în aplicare aceste sancţiuni, dar cred că vom fi în măsură să reuşim", a adăugat el, amintind că preşedintele american Donald Trump a afirmat că SUA "vor cere socoteală persoanelor implicate în comiterea oribilei crime".

Parchetul turc a dezvălui miercuri circumstanţele morţii jurnalistului saudit, ucis în 2 octombrie prin "strangulare" după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, înainte ca trupul său să fie dezmembrat.

Pompeo a estimat la scurt timp după acest anunţ că "uciderea, asasinarea lui Jamal Khashoggi în consulatul din Turcia încalcă regulile dreptului internaţional".

La postul de radio KMOX, şeful diplomaţiei americane a dezvăluit că SUA aveau "profunde şi lungi relaţii strategice cu Arabia Saudită, dar în acelaşi timp uciderea lui Jamal Khashoggi în consulatul din Turcia este inacceptabilă". "Nu o vom susţine şi nu vom permite ca aceasta să rămână fără consecinţe", a continuat Pompeo, subliniind totodată că SUA "intenţionează să se asigure că relaţiile lor (cu Riadul) rămân intacte".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

3 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Membru marcant al Mafiei, ucis cu sânge rece de un lucrător român. La audieri a spus că a fost nevoit să-și ap…