Cazul Lupu arată în ce țară trăim: Apar detalii șocante după condamnarea fostului fotbalist la închisoare

Cazul Lupu arată în ce țară trăim: Apar detalii șocante după condamnarea fostului fotbalist la închisoare

Ni se confirmă, periodic, că România e țara tuturor posiblităților. Din păcate, nu în sensul pozitiv al unor oportunități la care ajungi prin muncă și profesionalism, ci prin zicale de genul „legile sunt făcute ca să fie încălcate“.

Dănuț Lupu, pe când apărea pe post ca analist TV

Cazul Dănuț Lupu e doar un alt exemplu în acest sens. Desigur, Justiția va „flutura“ acum triumfal povestea condamnării fostului fotbalist la închisoare, într-o tentativă de a demonstra că toți suntem egali în fața legii. Din păcate, dacă „sapi“ un pic, descoperi că tocmai acest caz Lupu ne arată că șmecherii au legile lor în România. Pentru că, până să fie condamnat la închisoare cu executare, Lupu a condus și fost prins la volan, în mod repetat, având permisul suspendat, de peste 20 de ani!

Exact asta a remarcat și Agerpres într-un material publicat pe flux: „În dimineaţa zilei de 23 octombrie 2017, Dănuţ Lupu se deplasa de la Slănic Moldova spre casă la volanul unui autoturism BMW X5, fiind însoţit de un prieten. Când trece prin judeţul Vrancea, fostul fotbalist produce un accident auto pe DN2 E85, soldat cu pagube materiale. Un echipaj de la Poliţia Rutieră soseşte la locul accidentului, îl legitimează pe şofer şi constată că avea permisul de conducere anulat încă din anul 2001. Este trimis în judecată, iar în timpul procesului susţine că maşina aparţinea prietenului său, iar el a preluat conducerea autovehiculului, deoarece amicului i se făcuse rău“.

Aici, e nevoie de o precizare: și acum, după condamnarea sa la închisoare pentru 7 luni și 10 zile, Lupu a spus că i s-a făcut rău acasă și, de aceea, s-a suit la volan fără permis ca să ajungă la spital. „Nu venea Uber-ul, taxiuri nu sunt la Domnești. Ce era să fac?“, a fost argumentul bărbatului de 56 de ani în cadrul intervenției sale lacrimogene la Fanatik Superliga.

A condus fără permis, la o săptămână după condamnare!

Revenind la trecutul lui Lupu, Agerpres a notat că, după incidentul din 2017, „Judecătorii dau dovadă de clemenţă şi îi aplică o pedeapsă blândă, având în vedere că îşi recunoscuse vinovăţia, iar infracţiunea era una minoră. Astfel, Judecătoria Focşani îl condamnă la 8 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, scăzută de Curtea de Apel Galaţi la 6 luni, tot cu amânare“.

Foarte important: în 2017, chiar s-a ținut cont de numele inculpatului Dănuț Lupu, de vârsta sa și de statutul său social. Ceea ce reiese din motivarea magistratului de la Judecătoria Focşani: „Fiind o persoană la vârsta maturităţii, studii superioare, are capacitatea de conştientizare a faptei sale şi a urmărilor acesteia, astfel că va adopta pe viitor o atitudine de respectare întocmai a normelor juridice de convieţuire socială“.

În realitate însă, Lupu n-a învățat nimic, ci doar a înțeles, încă o dată, că în România legea poate fi „driblată“, exact cu ușurința cu care își depășea el adversarii pe teren datorită tehnicii sale sclipitoare. Iar dacă cineva își imaginează că fraza de mai sus e doar o exagerare jurnalistică, atunci ar trebui să citească în continuare. Pentru că, la doar o săptămână după decizia definitivă a Curții de Apel Galați – a venit pe 23 iulie 2020 – Lupu e oprit din nou de un echipaj de la Rutieră în judeţul Ilfov! De această dată, la volanul unui autoturism marca Volvo. Poliţiştii constată că are permisul de conducere suspendat, îi întocmesc dosar penal, iar fostul fotbalist e trimis pentru a doua oară în judecată. Acest caz e cel care s-a finalizat acum cu condamnarea lui Lupu la închisoare cu executare.

Clubul Dinamo, somn profund

Cu adevărat șocantă e și decizia Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea Ministerului de Interne. Concret, în noiembrie 2020, deci după toate problemele inculpatului Dănuț Lupu cu legea, acesta a fost angajat în funcția de manager al formației din Ștefan cel Mare! Cu atribuții directe la echipa de fotbal, actualmente lider în seria a 4-a în Liga a 3-a.

Așadar, tragem următoarea concluzie: în timp ce șoferul Dănuț Lupu, fără carnet, era oprit, periodic, de polițiști, clubul Poliției, CS Dinamo, îl angaja pe același individ „certat“ cu legea.

CS Dinamo abia acum s-a trezit din acest somn profund și s-a debarasat de Lupu. Luni, la câteva ore după ce managerul „câinilor roșii“ a fost dat în urmărire – se află în Dubai (Emiratele Arabe Unite) -, CS Dinamo i-a reziliat contractul. În locul lui Lupu, gruparea din Capitală a adus un trident format din foști jucători ai roș-albilor: Ionel Dănciulescu (46 de ani), Marius Niculae (42 de ani) și Florin Bratu (43 de ani). Potrivit prosport.ro , „Corbul“ se va ocupa de grupele de juniori, „Săgeata“ va prelua șefia secției de minifotbal, în timp ce Bratu, zis și „Mitraliera“, se va ocupa de Academia de fotbal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?