Cazul Lupu, transformat într-un circ mediatic: „Imagini odioase! Sunt scârbit“

Cazul Lupu, transformat într-un circ mediatic: „Imagini odioase! Sunt scârbit“

Dănuț Lupu (56 de ani) a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare după ce a fost prins la volan, deși avea carnetul suspendat din 2001! Adevărul a explicat aici motivele pentru care această condamnare a fost perfect justificată și, de fapt, a venit cu mare întârziere. Tot Adevărul a intuit că acest caz Lupu va fi „fluturat“ mediatic, în încercarea autorităților de a crea impresia că toți suntem egali în fața legii. Din păcate, avem multe exemple care ne demonstrează contrariul. Cea mai bună dovadă: fiul lui Gino Iorgulescu, având un părinte influent, stă bine mersi în afara țării, după ce a omorât un om după un accident rutier. Pentru că i s-a permis să plece din țară, sub pretextul că avea nevoie de tratament medical în Italia!

Dănuț Lupu

Revenind la cazul Lupu, fostul arbitru, Cristi Balaj, acum președinte la CFR Cluj, s-a arătat revoltat de circul mediatic creat, duminică, la aeroport. Acolo, polițiștii au ținut să-l ducă pe Lupu cu cătușele la mașină, plimbându-l prin aeroport, cu zeci de camere în jur. Bineînțeles, tot acest circ mediatic putea fi evitat, după cum a insistat și Balaj în dialog cu Fanatik.

Ce a spus Cristi Balaj?

*Am văzut imaginile acelea cu Dănuț Lupu la aeroport și consider că exagerăm. Nu e corect ca să facem asemenea diferențe în România și să creăm acest spectacol odios din punctul meu de vedere și să tratăm diferit lucrurile.

*Nu punem cătușele la unii pe care îi ducem pentru că au o anumită vârstă sau pentru că probabil au avut anumite funcții, atunci când îi prindem într-un flagrant sau atunci când îi aducem la penitenciar. Însă la cei pentru care trebuie să facem spectacol și care vin să se predea, pentru că el (n.r. –Dănuț Lupu) a anunțat, polițiștii l-au luat pentru că a venit el la ei și nu invers. Să vii să pui cătușele pe mână știind că e un spațiu cu mulți oameni, că așteaptă presa… Păi, omul ăla a venit să se predea.

*Dezamăgit e puțin spus, m-a scârbit! (n.r. – episodul cu Lupu la aeroport). Să se înțeleagă că aceste lucruri nu mai funcționează. Omul a venit să se predea. Puteau să-l ia, dacă tot au vrut să-i pună cătușele, de pe scara avionului, pentru că ar fi primit acceptul, și să-l ducă la penitenciar dacă tot a fost așa mare pericol. Urât...

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat