Cazul Oprea intră miercuri în atenția plenului Senatului

Cazul Oprea intră miercuri în atenția plenului Senatului

Solicitarea Justiției în cazul președintelui UNPR, senatorul Gabriel Oprea, intră în atenția plenului Camerei superioare a Parlamentului miercuri, începând cu ora 10,30.  Senatorii juriști au avizat favorabil marți cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale în cazul senatorului Gabriel Oprea , cu nouă voturi "pentru", o abținere și un vot "împotrivă".

Invitat să participe la ședința Comisiei juridice a Senatului pentru a-și studia dosarul, conținând 12 volume, și pentru a-și exprima punctul de vedere, Gabriel Oprea a declarat că își menține solicitarea față de colegii săi din Senat de a încuviința cererea Justiției fiindcă nu se teme "de nimeni" și "de nimic" câtă vreme se știe nevinovat.

"Le-am spus colegilor (din Comisia juridică a Senatului — n.r.) că am trimis o scrisoare Parlamentului prin care cer să merg la Parchet, la DNA, ca să aflăm adevărul. Nu am spus faptul că, în momentul când am fost numit ministru de Interne, era un mecanism care era deja format, era un plan de măsuri. Nu am cerut nimic în plus — mă refer la coloane — față de ceilalți miniștri de Interne. (...) Sunt un om care a ajutat Justiția și nu mi-e frică de nimeni și de nimic atât timp cât știu că sunt nevinovat. Cine muncește, poate, mai și greșește. Asta le-am spus", a declarat Oprea, la finalul ședinței Comisiei juridice a Senatului.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea , fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Conform DNA, una dintre infracțiunile de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

Cea de a doua infracțiune de abuz în serviciu are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”