Cazul românului refuzat de hotelul din Olanda/Booking anunţă că a renunţat la colaborarea cu hotelul din Tilburg, iar autoritățile olandeze anchetează cazul

Cazul românului refuzat de hotelul din Olanda/Booking anunţă că a renunţat la colaborarea cu hotelul din Tilburg, iar autoritățile olandeze anchetează cazul

Românul Alexandru Hegyi, al cărui caz a devenit de notorietate după ce i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Tilburg, Olanda, din cauza naţionalităţii sale, spune că a primit un mesaj din partea platformei de rezervări prin care Booking anunţă că a renunţat la colaborarea cu acel hotel.

Recepție de hotelFoto: DreamsTime / Dmitry Kalinovsky

De altfel, unitatea de cazare nu mai poate fi găsită la o căutare pe cunoscuta platformă pentru rezervări în domeniul ospitalităţii, notează News.ro

„O victorie mică a avut loc astăzi, chiar dacă gustul ei este extrem de amar. Booking.com a îndepărtat numele proprietăţii de pe website-ul său până la finalizarea investigaţiei. În plus, Oficiul antidiscriminare din Olanda face propria anchetă”, a scris Alexandru Hegyi pe Facebook .

Românul a postat un mesaj despre care susţine că l-a primit din partea platformei de rezervări online, prin care aceasta îşi exprimă regretul pentru „experienţa atroce” de care turistul a avut parte.

Booking precizează, în mesajul publicat de Hegyi, că a suspendat hotelul de pe site şi că nu este de acord cu un astfel de comportament din partea partenerilor, clienţilor sau staff-ului Booking. Platforma anunţă că îi va returna românului suma de 104,5 euro pe care o plătise pentru o noapte de cazare.

Platforma de rezervări a transmis mesaj turistului român după ce acesta a scris şi a reclamat experienţa sa, în condiţiile în care rezervarea fusese făcută prin Booking.com.

Românul Alexandru Hegyi a făcut o rezervare prin platforma Booking la un hotel din oraşul olandez Tilburg, dar a fost contactat de către reprezentanţii hotelului şi anunţat că rezervarea i-a fost anulată din cauza naţionalităţii sale.

Alexandru Hegyi este cercetător ştiinţific, lucrează în domeniul arheologiei la Centrul de Studii pentru Asia de Sud-Est şi în prezent locuieşte la Kyoto, în Japonia.

Într-un raspuns la o solicitare Europa FM , Ministerul român de Externe a precizat că s-a autosesizat în legatură cu această situație, iar Ambasada României la Haga a cerut informații suplimentare și clarificări cu privire la acest incident de la primăria din Tilburg și de la hotelul care ar fi anulat rezervarea cetățeanului român.

Alexandru Hegyi a fost nevoit să se cazeze în alt oraş, dar ne-a transmis că a făcut mai multe sesizări, inclusiv la agenția olandeză antidiscriminare, care, în prezent, face o anchetă amănunțită.

(foto articol: © Dmitry Kalinovsky | Dreamstime.com )


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?