Cazul Simona Halep. Comunicatul oficial al ANAD, care a participat la audierile sportivei

Cazul Simona Halep. Comunicatul oficial al ANAD, care a participat la audierile sportivei

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a participat, în calitate de observator, invitată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), la audierile Simonei Halep, desfăşurate în zilele de 28 şi 29 iunie, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Coșmarul Simonei Halep a început la US Open 2022. Foto Getty images

„ANAD are o prezenţă neutră şi obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil , în conformitate cu prevederile Standardului Internaţional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) de către Sport Resolutions. Precizăm că, ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităţilor competente”, se arată în comunicat.

ANAD va păstra confidenţialitatea informaţiilor, a întregului proces, incluzând şi dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de şedinţe de audiere”, pentru a menţine integritatea procesului în care este implicată Simona Halep. ANAD subliniază că „detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părţi implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Antidoping”.

ANAD are încredere în decizia tribunalului

„Având în vedere experienţa, independenţa şi imparţialitatea celor implicaţi în acest proces, avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportivei, organizaţiei antidoping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz şi altor organizaţii antidoping care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Antidoping”, concluzionează comunicatul.

Audierile Simonei Halep fuseseră amânată de mai multe ori de către ITIA, ultima dată pe 28 mai, iar sportiva noastră a ajuns, în sfârșit, să-și susțină cazul, în cursul acestei săptămâni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat