Cazul Skripal: Kremlinul consideră 'şocante' acuzaţiile Londrei împotriva lui Vladimir Putin

Cazul Skripal: Kremlinul consideră 'şocante' acuzaţiile Londrei împotriva lui Vladimir Putin

Kremlinul a declarat vineri că acuzaţiile Londrei potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin ar fi implicat în atacul cu agent neurotoxic împotriva fostului spion dublu rus Serghei Skripal în Marea Britanie sunt şocante şi de neiertat, a informat agenţia de presă TASS, relatează Reuters şi AFP.

Ministrul de externe britanic Boris Johnson a afirmat vineri că este 'extrem de probabil' ca însuşi Putin să fi luat decizia otrăvirii fostului spion Serghei Skripal pe teritoriul Marii Britanii.

'Orice menţionare sau referire la preşedintele nostru în această privinţă este o încălcare şocantă şi de neiertat a regulilor diplomatice', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă ruse.

Şeful diplomaţiei britanice a afirmat că 'cearta noastră este cu Kremlinul lui Putin şi are de-a face cu decizia lui - noi considerăm că există o probabilitate covârşitoare să fi fost decizia sa - de a direcţiona folosirea unui agent neurotoxic pe străzile din Regatul Unit, pe străzile din Europa, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial'', a precizat Boris Johnson.

Serghei Skripal, fost colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), şi fiica sa Iulia, au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. Londra susţine că cei doi au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic de uz militar de fabricaţie rusă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...