Cazul Skripal: Starea de sănătate a fostului spion rus "se îmbunătăţeşte rapid" (spital)

Starea de sănătate a fostului spion rus Serghei Skripal, a cărui otrăvire la 4 martie în Marea Britanie a declanşat o criză diplomatică Est-Vest, "se îmbunătăţeşte rapid", a anunţat vineri spitalul unde i se acordă îngrijiri, relatează AFP.

Serghei Skripal "răspunde bine la tratament, starea sa de sănătate se îmbunătăţeşte rapid, nu mai este în stare critică", au declarat medicii spitalului din Salisbury (sud-vestul Angliei).

Starea de sănătate a fiicei lui, Iulia Skripal, de asemenea spitalizată, se îmbunătăţeşte "zilnic", a precizat medicul Christine Blanshard. "Aşteaptă cu nerăbdare ziua în care va putea părăsi spitalul", a adăugat ea.

Iulia şi Serghei Skripal au fost găsiţi în stare de inconştienţă, la 4 martie, pe o bancă din oraşul Salisbury, unde trăieşte fostul spion după ce, în 2010, a făcut obiectul unui schimb de deţinuţi între Moscova, Londra şi Washington.

Poliţia britanică este de părere că ei au intrat în contact cu otrava la domiciliul fostului spion. Anchetatorii au afirmat că cea mai mare concentraţie de otravă s-a aflat pe clanţa de la uşa casei lor.

Guvernul britanic a declarat că a stabilit că otrava este un agent neurotoxic de producţie sovietică numit Noviciok şi acuză Rusia că poartă responsabilitatea atacului. Moscova neagă orice implicare în această afacere şi denunţă "o provocare" şi "o campanie antirusă".

Atacul de la Salisbury a declanşat o gravă criză între occidentali şi Rusia, cu expulzarea, de o parte şi de alta, a circa 300 de diplomaţi.

Televiziunea publică rusă a difuzat joi o înregistrare audio prezentată drept o conversaţie telefonică între Iulia Skripal şi verişoara sa Viktoria.

În scurta discuţie purtată în limba rusă şi difuzată în talk-show-ul '60 de minute' al canalului Rossia 1, cea care este prezentată ca fiind Iulia Skripal vorbeşte normal şi destul de dezinvolt, afirmând că ea şi tatăl ei sunt în stadiul de refacere şi că ea va putea ieşi în curând din spital.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

2 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

5 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi