Cazul Skripal: Starea de sănătate a fostului spion rus "se îmbunătăţeşte rapid" (spital)

Cazul Skripal: Starea de sănătate a fostului spion rus "se îmbunătăţeşte rapid" (spital)

Starea de sănătate a fostului spion rus Serghei Skripal, a cărui otrăvire la 4 martie în Marea Britanie a declanşat o criză diplomatică Est-Vest, "se îmbunătăţeşte rapid", a anunţat vineri spitalul unde i se acordă îngrijiri, relatează AFP.

Serghei Skripal "răspunde bine la tratament, starea sa de sănătate se îmbunătăţeşte rapid, nu mai este în stare critică", au declarat medicii spitalului din Salisbury (sud-vestul Angliei).

Starea de sănătate a fiicei lui, Iulia Skripal, de asemenea spitalizată, se îmbunătăţeşte "zilnic", a precizat medicul Christine Blanshard. "Aşteaptă cu nerăbdare ziua în care va putea părăsi spitalul", a adăugat ea.

Iulia şi Serghei Skripal au fost găsiţi în stare de inconştienţă, la 4 martie, pe o bancă din oraşul Salisbury, unde trăieşte fostul spion după ce, în 2010, a făcut obiectul unui schimb de deţinuţi între Moscova, Londra şi Washington.

Poliţia britanică este de părere că ei au intrat în contact cu otrava la domiciliul fostului spion. Anchetatorii au afirmat că cea mai mare concentraţie de otravă s-a aflat pe clanţa de la uşa casei lor.

Guvernul britanic a declarat că a stabilit că otrava este un agent neurotoxic de producţie sovietică numit Noviciok şi acuză Rusia că poartă responsabilitatea atacului. Moscova neagă orice implicare în această afacere şi denunţă "o provocare" şi "o campanie antirusă".

Atacul de la Salisbury a declanşat o gravă criză între occidentali şi Rusia, cu expulzarea, de o parte şi de alta, a circa 300 de diplomaţi.

Televiziunea publică rusă a difuzat joi o înregistrare audio prezentată drept o conversaţie telefonică între Iulia Skripal şi verişoara sa Viktoria.

În scurta discuţie purtată în limba rusă şi difuzată în talk-show-ul '60 de minute' al canalului Rossia 1, cea care este prezentată ca fiind Iulia Skripal vorbeşte normal şi destul de dezinvolt, afirmând că ea şi tatăl ei sunt în stadiul de refacere şi că ea va putea ieşi în curând din spital.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 O crimă politică premeditată