Cazul submersibilului Titan. Anchetatorii au urcat la bordul navei suport VIDEO

Cazul submersibilului Titan. Anchetatorii au urcat la bordul navei suport VIDEO

Anchetatorii canadieni au urcat la bordul navei suport, care era utilizată pentru lansarea submersibilului Titan, pentru a înțelege ce a cauzat implozia catastrofală, relatează BBC.

Nava suport a submersibilului Titan. Foto Profimedia

Steagurile de la bordul navei Polar Prince au fost arborate la jumătate de catarg în momentul în care aceasta acosta sâmbătă în St John's, Newfoundland.

O altă ambarcațiune a fost văzută în port tractând platforma de lansare a submersibilului. Titan s-a scufundat duminică, 18 iunie, spre epava Titanicului, având la bord 5 persoane.

Localnicii din orașul St John's s-au adunat pentru a vedea cum Polar Prince revine în port. În timp ce unii pasageri au coborât, investigatori cu căști de protecție și veste au urcat la bord.

Polar Prince a fost nava suport a submersibilului care l-a remorcat până în zona din Atlanticul de Nord unde a efectuat scufundarea duminică, la aproximativ 644 km de St John's.

Resturi ale batiscafului dispărut au fost descoperite joi în Atlantic, la circa 487 de metri de prova Titanicului.

Canada a anunțat vineri că a lansat o anchetă. Agențiile guvernamentale ale altor țări s-ar putea alătura, însă nu este clar cine va conduce investigația. Pe lângă rolul lui Polar Prince, specialiștii susțin că oficialii vor studia și materialele utilizate pentru fabricarea pereților exteriori ai submersibilului.

De la apariția știrii referitoare la incident , experții din industrie au ieșit la lumină și au declarat că au ridicat anterior semne de întrebare cu privire la siguranța submersibilului.

În e-mailurile consultate de BBC se arată că directorul executiv și fondatorul OceanGate, Stockton Rush, a catalogat îngrijorările unui specialist ca fiind „nefondate”.

La bord se mai aflau miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri britanic Shahzada Dawood, fiul acestuia, Suleman Dawood și pilotul francez al submersibilului, Paul-Henri Nargeolet. Aceste persoane sunt considerate decedate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”