Cazul submersibilului Titan. Avocații avertizează că OceanGate s-a „protejat” de posibilitatea intentării unor procese

Cazul submersibilului Titan. Avocații avertizează că OceanGate s-a „protejat” de posibilitatea intentării unor procese

În timp ce se fac eforturi mari pentru a găsi submersibilul dipărut de duminică, experții spun că OceanGate, compania care-l operează, va fi aproape sigur protejată de orice procese viitoare care decurg din dezastrul actual.

Submersibil OceanGate FOTO: FB/OceanGate

"Șansa ca membrii familiilor pasagerilor să aiba un proces de succes împotriva companiei este aproape de zero", a declarat avocatul Sherif Edmond El Dabe, partener la El Dabe Ritter Trial Lawyers. "Pasagerii au participat cu bună știință la o activitate extrem de periculoasă și și-au asumat cu bună știință un mare risc", citează Insider .

Pasagerii de la bordul navei, care au plătit fiecare câte 250.000 de dolari pentru a face călătoria spre faimoasa epavă a Titanicului, au semnat, de asemenea, o derogare înainte de a se îmbarca în călătorie.

"Toți cei aflați la bord știau că aceasta nu era o vacanță sau o excursie de vizitare a obiectivelor turistice, iar declinarea responsabilității pare să se fi făcut foarte clar în cazul decesului", a declarat avocatul Miguel Custodio, cofondator al Custodio și Dubey LLP, în comentarii pentru Insider.

Un fost pasager al submersibilului Titan a declarat săptămâna aceasta că renunțarea pe care a semnat-o înainte de călătoria sa menționa riscul de moarte de trei ori doar pe prima pagină.

"Semnezi o derogare masivă care enumeră și faptul că ai putea muri în călătorie", a declarat Mike Reiss pentru BBC. "Deci nimeni dintre cei care se află în această situație nu a fost luat prin surprindere. Știți cu toții în ce vă băgați."

Cu acest tip de expediție privată, toți cei implicați "își asumă în mod intenționat tone de riscuri" și sunt aparent informați despre numeroasele pericole, ceea ce face dificil pentru oricine să dea în judecată OceanGate în urma tragediei, a spus El Dabe.

"Ar fi absurd ca familiile lor să se întoarcă și să dea în judecată compania pe care au angajat-o pentru a se scufunda la epava Titanicului", a adăugat el.

Cu toate acestea, această protecție juridică se extinde numai în măsura în care OceanGate și-a informat pasagerii cu privire la diferitele riscuri cu care s-au confruntat la îmbarcarea în submersibil, potrivit Custodio.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat