Cazul tânărului afroamerican împuşcat lângă Minneapolis: Poliţista arestată va fi inculpată pentru omor prin imprudenţă

Cazul tânărului afroamerican împuşcat lângă Minneapolis: Poliţista arestată va fi inculpată pentru omor prin imprudenţă

Poliţista care a împuşcat mortal un tânăr afroamerican în apropiere de Minneapolis a fost arestată şi va fi inculpată pentru omor prin imprudenţă, a declarat miercuri Biroul de urmărire penală din Minnesota, care supervizează ancheta, informează France Presse.

"Kim Potter a fost luată în custodia poliţiei în jurul orei locale 11;30 şi va fi transferată în închisoarea din comitatul Hennepin în vederea inculpării pentru omor prin imprudenţă mai târziu în cursul zilei", precizează biroul citat într-un comunicat.

Poliţista de 48 de ani a deschis focul duminică asupra lui Daunte Wright , un afroamerican de 20 de ani, în timpul unui banal control rutier în Brooklyn Center, în nordul Statelor Unite. Ea susţine că a confundat arma sa de serviciu cu pistolul Taser electric pe care îl avea asupra sa.

Ea a demisionat marţi, la fel ca şeful poliţiei din Brooklyn Center . Poliţista riscă până la zece ani de închisoare.

Cazul, intervenit în timpul desfăşurării procesului asupra morţii afroamericanului George Floyd, a fost urmat de trei nopţi de manifestaţii, degenerate în violenţe.

În pofida instituirii unor restricţii de circulaţie şi întăriri semnificative ale dispozitivelor de poliţie, o nouă manifestaţie a avut loc marţi seara, iar 78 de persoane au fost reţinute.

Familia lui Daunte Wright a fost informată miercuri cu privire la decizia procurorului, dar a criticat justificările poliţistei: "O agentă de poliţie cu 26 de ani de experienţă poate să facă diferenţa dintre un Taser şi o armă de foc", a reacţionat avocatul familiei victimei, Ben Crump, într-un comunicat.

"Vom continua să ne luptăm pentru a se face dreptate pentru Daunte, pentru familia sa şi toate persoanele de culoare marginalizate. Nu ne vom opri până nu vom obţine reforme reale în poliţie şi justiţie", menţionează avocatul în acelaşi comunicat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa