CCR amână, pentru 3 octombrie, decizia privind proiectul de modificare a Legii referendumului (surse)

CCR amână, pentru 3 octombrie, decizia privind proiectul de modificare a Legii referendumului (surse)

Curtea Constituțională a României a amânat marți, pentru 3 octombrie, luarea unei decizii privind obiecția de neconstituționalitate formulată de 38 de senatori PNL și USR în legătură cu proiectul de modificare a Legii referendumului, au anunțat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Pe 12 septembrie, președintele liberalilor, Ludovic Orban, preciza că PNL va ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului.

"Din neant a apărut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaților în decurs de două zile, cred, sau trei zile. (...) Practic, (...) se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituției (...) nu își mai urmează parcursul obișnuit și, după avizul CCR, Guvernul hotărăște organizarea referendumului. Or, nouă ni se pare că există chiar o pronunțare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală și s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confiște politic acest referendum", a afirmat Orban.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat pe 5 septembrie proiectul de modificare și completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului. Proiectul prevede că referendumul de revizuire a Constituției trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a inițiativei de revizuire.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”