CCR aruncă România la groapa de gunoi a Europei! Președintele, obligat s-o DEMITĂ pe Kovesi!

CCR aruncă România la groapa de gunoi a Europei! Președintele, obligat s-o DEMITĂ pe Kovesi!

CCR aruncă România la groapa de gunoi a Europei! Președintele, obligat s-o DEMITĂ pe Kovesi!

Curtea Constituţională a României a admis miercuri cererea Guvernului și a constatat că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Practic, decizia CCR înseamnă că ministrul Justiției are puteri discreționare de a numi șefii parchetelor din România, fără să mai conteze poziția președintelui României și cea a CSM. Până la comunicatul oficial al CCR, este greu de spus acum care va fi calea de urmat pentru Klaus Iohannis.

Practic, decizia CCR modifică radical arhitectura puterii în România, excluzându-l pe președintele României din procedura de revocare a șefilor de la Parchetul general, DNA și DIICOT.

„Am admis cu majoritate de voturi și am stabilit că există un conflict între ministrul Justiției și președinte datorat refuzului președintelui de a da curs propunerii ministrului Justiției. Vom publica minuta ședinței și acolo va fi indicată calea de rezolvare a conflictului”, a spus președintele Curții, Valer Dorneanu.

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat CCR să constate că există un conflict de natură constituțională între preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern generat de faptul că şeful statului a respins propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care viza demiterea şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Guvernul a susinut că preşedintele şi-a încălcat atribuţiile şi că nu trebuia să treacă prin filtrul personal decizia, el fiind doar un siplu pion în demiterea Laurei Codruţa Kovesi. După o amânare, decizia e aşteptată azi.

Vom reveni


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani