CCR: Cele trei contestații împotriva candidaților Ponta și Macovei au fost respinse

CCR: Cele trei contestații împotriva candidaților Ponta și Macovei au fost respinse

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, marți, cele trei contestații depuse împotriva lui Victor Ponta și a Monicăi Macovei pe tema candidaturilor la alegerile prezidențiale.

Judecătorii Curții s-a întrunit, marți, pentru a dezbate două sesizări în cazul candidaturii lui Victor Ponta și una în cazul Monicăi Macovei, contestațiile fiind formulate de doi cetățeni.

CCR a dezbătut și duminică două contestații depuse de doi cetățeni împotriva candidaturii lui Victor Ponta. Judecătorii au respins cele două sesizări, la finalul ședinței, președintele Curții, Augustin Zegrean, precizând că niciunul dintre contestatari nu a adus motive care să justifice împiedicarea candidaturii lui Victor Ponta.

Potrivit reglementărilor în vigoare, contestațiile trebuie soluționate de Curte în două zile de la înregistrarea lor.

Tot duminică seară, Zegrean a explicat că la fiecare scrutin pentru alegerea președintelui au fost depuse contestații împotriva candidaților, dar nu-și aduce aminte ca judecătorii constituționali să fi oprit candidatura cuiva. De asemenea, a mai spus el, toate contestațiile legate de alegeri vor fi analizate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!