CCR discută pe 10 mai cererea de constatare a conflictului între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA

CCR discută pe 10 mai cererea de constatare a conflictului între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA

Curtea Constituţională a României va discuta pe 10 mai cererea de soluţionare a conflictului între autorităţi determinat de refuzul preşedintelui României de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat vineri, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

CCR a fost sesizată cu cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, în principal, şi între Guvernul României şi preşedinte, în subsidiar, determinat de refuzul lui Klaus Iohannis de a da curs cererii de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi.

Sesizarea formulată de ministrul Justiţiei, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, a fost depusă la CCR pe 23 aprilie.

"M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a Curţii Constituţionale, argumentele, conţinutul acelui proiect. Domnia sa a fost de acord, l-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi (n.r. - 23 aprilie), sesizarea ajunge la Curtea Constituţională", a declarat Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, ulterior, că nu are emoţii în ceea ce priveşte sesizarea făcută la Curtea Constituţională.

"Nu am emoţii, dar, dacă există acest demers din partea Guvernului, aşteptăm să vedem documentul. Aşteptăm să vedem cum văd judecătorii Curţii Constituţionale această chestiune. Din punctul meu de vedere, nici nu poate fi vorba de un conflict constituţional", a spus Iohannis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?