CCR urmează să se pronunțe asupra sesizării PNL și USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului

CCR urmează să se pronunțe asupra sesizării PNL și USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului

Curtea Constituțională a României (CCR) urmează să ia o decizie marți în legătură cu obiecția de neconstituționalitate formulată de 38 de senatori PNL și USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului.

Pe 12 septembrie, președintele PNL, Ludovic Orban, anunța că va ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului.

"Din neant a apărut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaților în decurs de două zile, cred, sau trei zile. (...) Practic (...), se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituției (...) nu își mai urmează parcursul obișnuit și, după avizul CCR, Guvernul hotărăște organizarea referendumului. Or, nouă ni se pare că există chiar o pronunțare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală și s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confiște politic acest referendum", a afirmat Orban.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat pe 5 septembrie proiectul de modificare și completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului. Proiectul prevede că referendumul de revizuire a Constituției trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a inițiativei de revizuire.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!