Ce a făcut bărbatul cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate dintr-o capelă din București

Ce a făcut bărbatul cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate dintr-o capelă din București

Tânărul de 25 de ani, care este învinuit că a furat în urmă cu o lună moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur din Capela Sfânta Elisabeta din București, a fost audiat joi, 11 mai și a afirmat că a aruncat relicvele fiindcă nu știa ce sunt, conform unor surse citate de Libertatea.

Bărbatul a pătruns în mai multe biserici din municipiul București. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Până în prezent, oamenii legii au dat doar de cutia care conținea moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, care au fost sustrase din Capela Sfânta Elisabeta din cartierul bucureștean Cotroceni, nu și de moaște, care sunt încă căutate.

Potrivit unui comunicat al Poliției, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, a pătruns în mai multe biserici din municipiul București și a furat „diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național”.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, printre care obiecte de cult religios susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...