Ce a pățit angajatul unui supermarket care a furat o roată de cașcaval

Ce a pățit angajatul unui supermarket care a furat o roată de cașcaval

Camerele de supraveghere ale unui supermarket din Blaj l-au surprins pe un hoț în plină acțiune. În mod surprinzător, a fost vorba chiar despre unul dintre angajați. Acesta pune produsul într-un sac menajer și iese, pur și simplu, pe ușa destinată angajaților. Ghinionul a făcut să fie văzut de un paznic.

Angajat al unui supermarket, prins la furat FOTO Shutterstock

Când a observat ce se petrece, paznicul a sunat imediat la 112. Nu a durat mult până când polițiștii l-au prins pe făptaș. Incidentul a avut loc în luna septembrie a anului trecut, însă decizia magistraților a venit la finalul lunii martie. Motivarea a devenit publică și poate fi accesată pe portalul rejust.ro.

Hoțul de cașcaval

Bărbatul în cauză ar fi încercat să plece acasă, din magazinul în care lucra, cu o roată de cașcaval. Prețul acesteia era de mai puțin de 20 de lei, însă hoțul a plătit mult mai scump pentru fapta sa. Timp de câteva luni, el a fost cercetat pentru furt calificat, potrivit publicației Alba 24.

La data de 08.09.2022, organele de poliție din cadrul Poliției Mun Blaj, în urma sesizării formulate de către agentul de pază, au constatat faptul că la aceeaşi dată, suspectul angajat al societății KAUFLAND S.C.S, cu punct de lucru în Blaj, a sustras de pe rafturile magazinului un produs alimentar, respectiv o bucată de cașcaval marca DELACO, valoarea acestui produs fiind în sumă de 18,79 lei, se arată în motivarea instanței.

Potrivit anchetatorilor, paznicul supermarketului l-ar fi observat pe suspect, pe imaginile de pe camerele de supraveghere , în jurul orei 05:45, când acesta se pregătea să plece acasă. Bărbatul a luat roata de cașcaval de la raft, a bagat-o într-un sac menajer și s-a deplasat către ieșirea din magazin, folosită de către angajați, fără a achita produsul. Până la intervenția polițiștilor, paznicul a ieșit în fața magazinului și l-a întrebat pe angajat ce are în sac. Acesta i-a înmânat bunul sustras.

Cum și-a explicat gestul în fața anchetatorilor

Angajatul a recunoscut comiterea faptei, în mod parțial. El a spus că intenția sa nu a fost de a fura, ci a susținut că produsul ar fi avut la limită data de expirate și l-a sustras pentru a-l arăta șefului de magazin. Se pare că angajatorii au vrut doar să îi dea o lecție bărbatului și, totodată să descurajeze astfel de comportamente.

În cauză, societatea Kaufland nu s-a constituit parte civilă, având în vedere că prejudiciul în valoare 18,79 lei a fost integral recuperat, însă a solicitat tragerea la răspundere penală a suspectului.

După câteva luni în care bărbatul a fost cercetat pentru furt calificat, procurorii au decis să închidă dosarul întrucât prejudiciul cauzat a fost prea mic. De asemenea, a fost și recuperat, iar efortul financiar pentru începerea unui proces ar fi mult prea mare.

Drept urmare, au cerut magistraților confirmarea renunțării la urmărirea penală, fapt care s-a și întâmplat. În data de 28 martie 2023, judecătorii din Blaj au admis închiderea dosarului. Conform fișei privind cazierul judiciar, atașată la dosar, reiese că bărbatul nu are antecedente penale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…