Ce a transmis Mario Iorgulescu, prin avocații săi, înainte de prima sentință din dosarul în care e acuzat de omor

Ce a transmis Mario Iorgulescu, prin avocații săi, înainte de prima sentință din dosarul în care e acuzat de omor

Avocații lui Mario Iorgulescu au transmis, printr-un comunicat de presă, că acesta se află într-o stare clinică ireversibilă și nu poate fi judecat în dosarul în care este acuzat de omor. Tribunalul București urma să anunțe astăzi prima decizie în acest caz, însă acesta a fost amânată pentru vineri.

Gino Iorgulescu, alături de fiul său, Mario Iorgulescu FOTO: Click!

Fiul preşedintelui Ligii Române de Fotbal , Gino Iorgulescu, este internat în Italia din 2019 şi este judecat chiar dacă nu se află în condiţiile de a putea fi judecat. (..) Mario Iorgulescu a supravieţuit în mod miraculos - dar în stare gravă - a fost transportat la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Elias, dar starea lui de sănătate s-a înrăutăţit. În ciuda faptului că era intubat şi inconştient, procurorul de caz, Anghel Alexandru, şi poliţia judiciară voiau să intre forţat în spital pentru primele declaraţii şi pentru a-l aresta. După ce a fost stabilizat, acesta a fost transferat în Italia (ţara de rezidenţă din 2008) pentru a primi cele mai bune îngrijiri medicale. De atunci până în prezent, se află internat într-o clinică psihiatrică iar starea de sănătate neuro-psihiatrică a lui Mario a continuat să se agraveze până când a devenit cronic ireversibilă”, se arată în comunicatul transmis de avocații lui Mario Iorgulescu .

Potrivit sursei citate, de la momentul accidentului și până în prezent „au fost efectuate o serie de evaluări psihiatrice de către experţi desemnaţi de Curtea de Apel din Milano (..) care au evidenţiat afecţiunea lobului frontal iar medicii au evidenţiat o stare din ce în ce mai gravă, până la ultima evaluare din luna mai 2022, în care Dr. Marina Verga, expert în psihiatrie judiciară şi criminologie desemnat de Curtea de Apel din Milano, a depus în data de 21.05.2022 un raport psihiatric actualizat”, în care a precizat că Mario Iorgulescu prezintă „semne persistente şi simptome compatibile cu leziunile cerebrale traumatice survenite în septembrie 2019”.

„Semnele şi simptomele apar parţial de origine multifactorială, accentuând semnificativ un teren vulnerabil preexistent. Se confirmă, inclusiv la această evaluare, o condiţie deficitară cognitivă uşor medie însoţită de manifestări exclusiv psihiatrice.Condiţia persoanei supuse expertizei este, prin urmare, în acest moment, confirmată ca nefiind în măsură să participe la proces din cauza deficitului capacităţii de planificare/decizie, judecată şi evaluare a consecinţelor, însoţite de dificultăţi de concentrare şi reţinere de noi informatii.Această condiţie nu pare, în condiţiile cunoştinţelor medicale actuale, să beneficieze de modificări pozitive (sunt prezente aspecte cu prognostic negativ) astfel încât să restabilească condiţia de a merge în instanţă, rezultând prin urmare în prezent ireversibilă, unde menţinerea capacităţilor reziduale ar putea să reprezinte pe termen mediu-scurt cel mai bun rezultat posibil”, a explicat medicul, potrivit comunicatului transmis de avocații lui Mario Iorgulescu.

„În data de 31.05.2022, după doi ani şi jumătate, Curtea de Apel din Milano a pronunţat o hotărâre potrivit căreia s-a decis să nu se dea curs celor doua mandate europene de arestare din cauza incapacităţii de a fi judecat, ca urmare a stării neuro-psihiatrice ireversibile. Curtea de Apel din Milano, sentinţa nr. 38/22 - proc. nr. 35/2020 MAE - preşedinte, judecător NOVA, consilieri, judecător BARBARA şi judecător Arnaldi). În plus, INPS a recunoscut lui Iorgulescu o invaliditate civilă de 100%, iar Tribunalul l-a numit drept tutore pe tatăl acestuia, Gino Iorgulescu, pe o perioadă nedeterminată, fapt atestat inclusiv de un alt Tribunalul din România, recunoscând astfel documentele medicale pe baza cărora s-a făcut numirea”, arată sursa citată.

Mario Iorgulescu, în stare clinică ireversibilă

Potrivit avocaților săi, Mario Iorgulescu se află într-o stare clinică ireversibilă și din acest motiv nu poate fi judecat, precizând că în ciuda stării sale de sănătate „în România dorinţa de justiţie este mai puternică, deoarece este fiul lui Gino Iorgulescu, fost fundaş al lui Inter, campion internaţional de fotbal şi preşedintele Ligii Române de Fotbal de 15 ani”.

„Ceea ce s-a întâmplat în accident întristează pe toată lumea, pentru că un alt tânăr şi-a pierdut viaţa, iar în condiţii de normalitate, continuă Falleti, este corect şi legal să se desfăşoare urmărirea penală pentru a clarifica faptele şi a atribui responsabilităţi, chiar dacă multe aspecte ale acestui proces nu se potrivesc, de la desfăşurarea lui în ciuda unei persoane aflate în incapacitate de a fi judecată, până la omisiunea voluntară de a obţine probe. În cazul lui Mario, însă, asistăm la o perseverenţă judiciară care nu se opreşte nici măcar în faţa unei incapacităţi constatate, dovedite şi ireversibile, în faţa unei invalidităţi civile de 100%. Cel mai probabil, fiul este atacat pentru a-l destabiliza pe tată”, se arată în comunicat.

Totodată, avocații susțin că problemele de sănătate ale lui Mario Iorgulescu au fost cunoscute de familie înaintea accidentului, însă nu au fost făcute publice din motive de confidențialitate.

„Orice persoană este egală în faţa legii şi are dreptul, fără nicio discriminare, la o protecţie egală din partea legii, prevede articolul 7 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, principiu care, din păcate, este aplicat astăzi în mod discreţionar. Presa românească şi procurorul sunt împotriva lui Mario Iorgulescu şi a tatălui său -preşedintele Gino Iorgulescu - denaturând în mod deliberat realitatea faptelor şi starea reală de sănătate, prezentându-l pe clientul meu ca pe un fugar care vrea să se sustragă justiţiei, acuzându-l şi demonizându-l. Este corect să fie stabilită răspunderea penală în cadrul unui proces echitabil, iar persoana acuzată să răspundă la acuzaţii şi să se apere. Toate acestea când există condiţii pentru a celebra un proces (sic!) ca să cităm din procurorul de caz, Anghel Alexandru”, susțin aceștia.

Avocații fiului președintelui Ligii Române de Fotbal susțin că procesul s-a desfășurat „indiferent de incapacitatea unei persoane de a înţelege şi de capacitatea de a fi judecat”, iar această situație a fost „constatată de Curtea de Apel din Milano după o muncă atentă şi minuţioasă”.

„La data de 8 februarie 2023 va avea loc ultima audiere condusă de o judecătoare, Manuela Orzata, care a comis o serie de abuzuri şi căreia, deşi i s-a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu, aceasta nu a fost acuzată şi nici a considerat să se abţină şi, având în vedere desfăşurarea procesului, vom asista, cu siguranţă, la o condamnare exemplară a unei persoane incapabile de a fi judecată. Vom depune, cu siguranţă, un recurs, dar mai presus de toate vom face apel la instanţele europene superioare, astfel încât cuvântul "DREPT" să îşi recapete sensul real”, au precizat avocații lui Mario Iorgulescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu