Ce au putut să găsească medicii în esofagul unui pacient. Descoperirea bizară care i-a șocat, cum au procedat

Ce au putut să găsească medicii în esofagul unui pacient. Descoperirea bizară care i-a șocat, cum au procedat

După o masă copioasă cu fructe de mare, un bărbat din Singapore a văzut moartea cu ochii. A început să se simtă foarte rău, imediat cum a terminat. A mers la spital unde medicii au fost șocați de descoperirea făcută în esofagul pacientului.

Caracatiță s-a blocat în esofagul unui bărbat FOTO Jam Press /AGA Institute

Acesta a vomitat după ce a mâncat, avea disconfort în zona gâtului și înghițea cu dificultate, relatează Daily Mail .

Medicii i-au scanat esofagului pacientului și au făcut o descoperire bizară: acesta avea o caracatiță întreagă, blocată la 5 cm de joncțiunea dintre esofag şi stomac.

Echipa nu a avut de ales decât să efectueze pacientului tomografia computerizată, cunoscută sub numele de esofagogastroduodenoscopie. Imaginile bizare pe care le-au surprins au arătat caracatița, cu ventuzele sale, blocată la 5 cm de joncțiunea gastroesofagiană.

Încercările lor inițiale de a împinge sau de a extrage masa neobișnuită au fost nereușite.

În cele din urmă, endoscopul a fost manevrat cu atenție, iar medicii au folosit apoi forcepsul pentru a apuca capul caracatiței și a o extrage.

Pacientul s-a recuperat rapid

După mai multe încercări, medicii au reușit, în cele din urmă, să extragă caracatița blocată în esofagul pacientului. Bărbatul s-a recuperat rapid în urma procedurii și a fost externat după două zile.

Echipa medicală a precizat că blocajele alimentare reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme pe care le întâmpină la spital. O analiză a acestui caz medical a fost publicată în jurnalele medicale de top.

Medicii au mai spus că problemele cu bolul alimentar se remit spontan în 80 până la 90% din cazuri. Managementul endoscopic va fi necesar în 10 și 20% din cazuri, în timp ce mai puțin de 1% necesită o intervenție chirurgicală.

Echipa medicală a adăugat: „Tehnica de împingere” este metoda principală recomandată cu rate ridicate de succes, cu toate acestea, aplicarea unei forțe excesive poate provoca perforarea esofagiană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?