Ce au scos medicii din stomacul unei fete din India, după un obicei pe care-l are de 7 ani

Ce au scos medicii din stomacul unei fete din India, după un obicei pe care-l are de 7 ani

Medicii din India au scos, în urma unei operații care a durat o oră și jumătate, un ghemotoc uriaș de păr de 1,2 kg, din stomacul unei adolescente care își mănâncă părul.

Operația efectuată de medicii indieni a fost un succes Foto: Jam Press/ Australscope

Fata în vârstă de de 13 ani din Mumbai, India, și-a petrecut ultimii șapte ani mestecându-și părul și mușcându-și unghiile.

Cunoscut sub numele de Sindrom Rapunzel, globul de păr, numit și tricobezoar, este adesea cauzat de tricofagie sau de mâncarea compulsivă a părului, arată news.yahoo.com.

Adolescenta nu mai putea să mănânce

Adolescenta a fost transportată de urgență la spital, pe data de 8 noiembrie, după ce a vărsat imediat când a încercat să mănânce sau să bea. La ecografie, medicii au descoperit o masă uriașă în formă de minge de rugby în stomacului ei.

A urmat o operație pentru extirparea ghemotocului de păr. „După ce i-am examinat stomacul și am studiat raportul ecografiei, am vorbit cu părinții fetei și am aflat că ea a înghițit propriul păr și a mestecat unghiile”, a spus doctorul Joseph D’souza, care a efectuat operația.

Mâncarea compulsivă a părului afectează mai mult tinerele, decât băieții. Aceștia mestecă părul inconștient, înainte de a-l înghiți. Acesta nu poate fi digerat și se acumulează în stomac.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…