Ce caută rușii pe Google de teama anunțului unei mobilizări generale

Ce caută rușii pe Google de teama anunțului unei mobilizări generale

În așteptarea discursului lui Vladimir Putin, amânat pentru miercuri dimineață, rușii au început să caute pe Google informații despre cum pot părăsi țara sau cum pot scăpa de armată, în cazul unei mobilizări generale în Rusia.

Ce caută rușii pe Google de teama anunțului unei mobilizări generale

Căutările pe Google în Rusia au crescut foarte mult pentru expresii precum "mobilizare", "cum poți pleca din Rusia", "adresarea lui Putin", sau "cum poți scăpa de armată", potrivit Digi24 .

Îngrijorările cetățenilor ruși au crescut din cauza situației actuale de pe frontul din Ucraina care nu este în favoarea forțelor armate ruse, fapt care ar putea duce la o mobilizare generală din partea președintelui Vladimir Putin, pentru a întări trupele de pe teritoriul ucrainean.

Putin urmează să se adreseze națiunii pentru prima dată de la începutul invaziei în Ucraina. Marți, parlamentarii ruși au adoptat un proiect de lege prin care se înăspresc pedepsele pentru dezertare și predare voluntară în timp de război. Dezervorii vor primi o pedeapsă de până la 10 ani.

Ucraina reușește să recucerească foarte multe zone ocupate de ruși la începutul războiului. Președintele Volodimir Zelenski anunța zilele trecute că au fost recuceriți peste 3.000 de kilometri pătrați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”