Ce costuri are o familie din Marea Britanie, după scumpirile de la începutul lunii aprilie

Ce costuri are o familie din Marea Britanie, după scumpirile de la începutul lunii aprilie

Începând cu 1 aprilie, familiile din Marea Britanie se confruntă cu un val de scumpiri. Prețurile cresc începând cu taxele locale și continuă cu cele la utilități și medicamente.

Steagul Marii Britanii FOTO: Shutterstock

Odată cu 1 aprilie a început un nou an fiscal în Marea britanie, iar oamenii se confruntă cu un val de scumpiri. Conform diaspora.ro.co.uk , sunt măriri de prețuri la utilități, medicamente, taxe și impozite locale, dar și ratele la creditele ipotecare s-au majorat.

Impozitul local, „council tax”, a crescut de la 1 aprilie cu 5%, iar specialiștii au calculat că o familie care locuiește într-un imobil de categoria D de impozitare (cea mai răspândită în UK), se poate aștepta să plătească aproximativ 100 de lire în plus în fiecare an.

La internet și la telefonia mobilă prețurile cresc cu 14-17%, iar organizația Citizens Advice a calculat că aceste creșteri ar putea însemna 90 de lire în plus pe an pentru clienți.

Gospodăriile din Anglia și Țara Galilor se confruntă cu cea mai mare creștere a facturilor la apă din ultimii aproape 20 de ani, în condițiile în care tarifele se majorează la 448 de lire pe an. Organizația Water UK a calculat că, în urma acestei creșteri de 7,5%, clienții vor plăti în medie aproximativ 1,23 lire pe zi – o creștere de 8p pe zi sau o medie de 31 de lire în plus față de tarifele de anul trecut”, scriu cei de la publicația Diaspora.

La energie, programul guvernamental de sprijin pentru plata facturilor a luat sfârșit în martie, iar asta înseamnă că fiecare familie va plăti 67 de lire în plus, pe lună, pentru a acoperi cheltuielile cu gazul și electricitatea.

În Anglia , începând cu 1 aprilie, taxele pentru rețetele medicale au crescut, ajungând la 9,65 de lire pentru fiecare medicament sau aparat medical prescris. În schimb, rețetele sunt gratuite în Scoția și Țara Galilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...