Ce cred americanii despre sprijinul oferit de SUA Ucrainei

Ce cred americanii despre sprijinul oferit de SUA Ucrainei

După o jumătate de an de la declanşarea războiului în Ucraina, o majoritate mică dintre americani consideră că Statele Unite ar trebui să continue să sprijine Kievul până când Rusia îşi va retrage toate forţele, arată un sondaj Reuters/Ipsos dat publicităţii miercuri.

FOTO: Shutterstock

Sondajul indică menţinerea sprijinului pentru politica preşedintelui Joe Biden de acordare de asistenţă Ucrainei, în pofida îngrijorărilor de ordin economic şi a evoluţiilor politice interne care au captat atenţia americanilor în ultimele luni, potrivit Agerpres.

Potrivit unui oficial american, administraţia Biden este aşteptată să anunţe un nou pachet de asistenţă de securitate de circa 3 miliarde de dolari, când Ucraina marchează miercuri Ziua independenţei.

Din cei 1.050 de participanţi la sondajul online de săptămâna trecută, 53% şi-au exprimat sprijinul pentru susţinerea Ucrainei „până când toate forţele ruse vor fi retrase de pe teritoriul revendicat de Ucraina”.

Numai 18% au spus că se opun. Sprijinul a fost exprimat de ambele părţi ale scenei politice, chiar dacă votanţii democraţi au fost mai înclinaţi să susţină această poziţie (66% comparativ cu 51% dintre alegătorii republicani).

O majoritate de 51% au susţinut de asemenea furnizarea de arme precum tunuri şi arme antitanc armatei ucrainene, în timp ce 22% s-au opus.

În sondaje precedente, un procent mai mare dintre respondenţi au susţinut furnizarea de arme Ucrainei, însă un sondaj direct comparabil nu este disponibil. La fel ca în sondaje anterioare, a reieşit un sprijin redus al americanilor din întreg spectrul politic faţă de trimiterea de trupe americane în Ucraina. Doar 26% dintre respondenţi au spus că susţin o astfel de intervenţie, însă 43% au fost de acord cu trimiterea de trupe americane în state aliate din NATO vecine cu Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…