Ce decizie a luat conducerea PNL după refuzul lui Ciolacu de a-l numi şef la SGG pe Mircea Abrudean

Ce decizie a luat conducerea PNL după refuzul lui Ciolacu de a-l numi şef la SGG pe Mircea Abrudean

Șeful PSD a convocat o ședință restrânsă a PNL cu miniștrii liberali. Surse participante la ședință au explicat pentru „Adevărul” că partidul va insista pentru numirea lui Mircea Abrudean în funcția de șef al SGG, în condițiile în care partidul s-a lovit de refuzul premierului Ciolacul.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Numirea șefului de la SGG a aprins primul scandal în Coaliție după învestirea Cabinetului Ciolacu. Deputatul PNL Pavel Popescu spune că refuzul PSD de a-l numi în funcţia de secretar general al guvernului pe Mircea Abrudean (PNL) reprezintă „o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre”.

Liderii PNL s-au reunit într-o ședință a conducerii restrânse cu miniștrii PNL. Fostul premier Nicolae Ciucă a susținut că astfel de ședințe vor avea loc săptămânal.

Surse participante la ședința conducerii PNL au susținut pentru „Adevărul” că partidul va insista pentru numirea lui Mircea Abrudean.

Ultimatum pentru Marcel Ciolacu

Pavel Popescu a  postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care îi dă ultimatum lui Marcel Ciolacu pentru a-l numi pe Mircea Abrudean, fost şef al Cancelariei ex-premierului PNL Nicolae Ciucă.

Popescu a făcut o paralelă, spunând că social-democratul Adrian Câciu a putut fi „reciclat” la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, după ce „a îngropat Finanţele României”, şi i-a dat un ultimatum premierului Ciolacu să semneze luni „la prima oră” numirea lui Abrudean.

  „Refuzul PSD de a-l numi pe colegul nostru, Mircea Abrudean, în poziția de Secretar General al Guvernului, reprezintă o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre. În condițiile în care un ministru falimentar ca dl Câciu a putut fi “reciclat” în portofoliul Fondurilor Europene după ce a îngropat Finanțele României, Mircea Abrudean, un profesionist, trebuie numit urgent în funcția de Secretar General al acestui guvern. Domnule PM Marcel Ciolacu, așteptăm semnătura dumneavoastră mâine dimineață, la prima oră. Gentlemanii își țin mereu cuvântul, chiar și în politică”, a scris deputatul.  


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?