Ce declarații curajoase a făcut Călin Georgescu la Antena 3

Ce declarații curajoase a făcut Călin Georgescu la Antena 3

Călin Georgescu, propus recent să fie numit președinte de onoare al Alianței pentru Unirea Românilor și numele cel mai des vehiculat pentru poziția de premier din partea AUR, a declarat luni seară, la Antena 3, că liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu au făcut „și fapte bune”. El a ținut să menționeze că „Biblia a fost scrisă la Ierusalim, nu la Chiajna” și a enumerat câteva măsuri pe care le-ar lua dacă ar ajunge la conducerea țării.

„Toți au făcut și fapte bune și altele mai puțin bune, dar în general un lider autentic este cel care spune adevărul și dacă nu spui adevărul nu ai cum să fii lider. Istoria a fost mistificată și sunt foarte mulți oameni fabricați, iar puterea a fost luată pe bani în ultima perioadă, în ultimii 30 de ani. Sub acest aspect, referitor la întrebare, trebuie să păstrăm un echilibru. Au fost și fapte bune, și fapte pe care nu le pot comenta, dar istoricii trebuie să demonstreze acest lucru. Față de martiri nu pot să am păreri, dar sunt din istoria noastră și rămân în istoria noastră”, a răspuns Călin Georgescu la întrebarea dacă nu se teme să fie izolat când îi numește eroi pe Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu.

El a mai spus că „Zelea Codreanu s-a luptat pentru moralitatea ființei umane” și, întrebat despre asasinarea lui Armand Călinescu și Nicolae Iorga la ordinul legionarilor, a răspuns: „Când istoria este mistificată, nu ai ce să discuți”.

„În primul rând, poporul român nu este anti nimic în general”, a mai spus Călin Georgescu, întrebat de Holocaustul din România, potrivit G4Media .

„Aș dori să menționez că Biblia a fost scrisă la Ierusalim, nu la Chiajna. Iar Iisus Hristos s-a născut la Betleem, nu la Fălticeni. Steinhert a spus că e 100% evreu, dar 1000% român. Asta a înnobilat poporul român. Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat, suntem în 2021”, a mai comentat liderul AUR.

Călin Georgescu a mai fost întrebat care ar fi primele măsuri pe care le-ar lua dacă ar ajunge la conducerea țării.

Nicolae Bălcescu spunea că viața nu merită trăită dacă e trăită în genunchi în fața altora. Primul lucru înseamnă demnitatea națiunii române, acest e scopul principal. Măsuri: eliminarea pierderilor rapid astfel încât să nu se mai scurgă printre degete toată bogația națiunii, un învățământ autentic care să creeaze oameni de valoare, o siguranță materială pentru toți românii”, a afirmat Călin Georgescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…