Ce despăgubire primește un american după ce a stat 44 de ani în închisoare nevinovat

Ce despăgubire primește un american după ce a stat 44 de ani în închisoare nevinovat

Un bărbat exonerat și eliberat după ce a petrecut 44 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o va primi 25 de milioane de dolari în cadrul celui de-al doilea cel mai mare acord de condamnare nedreaptă încheiat vreodată, a anunțat Clinica pentru condamnări nedrepte de la Duke Law School's Wrongful Conviction Clinic.

Ronnie Long a fost eliberat după 44 de ani de pușcărie FOTO: X

Ronnie Long, care este de culoare, a fost acuzat că a violat o femeie albă de 54 de ani și a fost condamnat de un juriu format numai din albi pentru viol și tâlhărie în 1976. Long a încheiat acum un proces civil cu orașul Concord și cu Biroul de Investigații al statului Carolina de Nord pentru o sumă totală de 25 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presă al clinicii, scrie edition.cnn.com.

Condamnarea lui Long a fost anulată în 2020, după ce "un șuvoi de dezvăluiri ulterioare procesului ... a scos la iveală un model tulburător și izbitor de suprimare deliberată de către poliție a probelor materiale", a scris judecătoarea Stephanie Thacker, de la Curtea de Apel din SUA, în decizie.

Dovezile eliminate, care includeau mostre de spermă și amprente de la locul crimei care nu se potriveau cu cele ale lui Long, au fost ascunse în mod deliberat de către forțele de ordine, a declarat Thacker în dosar.

"Prin această înțelegere, orașul Concord recunoaște și își asumă responsabilitatea pentru erorile semnificative de judecată și pentru comportamentul intenționat al angajaților anteriori ai orașului care au dus la condamnarea și încarcerarea greșită a lui Long", a declarat orașul într-o declarație prin care a anunțat înțelegerea.

Long a executat pe nedrept 44 de ani, 3 luni și 17 zile de închisoare pentru această infracțiune, a precizat orașul.

"Nicio sumă de bani nu îl va compensa vreodată pe Ronnie Long pentru cei 44 de ani pe care i-a petrecut în închisoare și pentru indiferența numeroșilor oficiali aleși care au luptat pentru a-l menține încarcerat în ciuda dovezilor copleșitoare ale nevinovăției sale", a declarat avocatul supraveghetor al clinicii, Jamie Lau, în comunicat.

"În timp ce era în închisoare, părinții lui au murit; a ratat zile de naștere, absolviri, înmormântări și alte evenimente importante care marchează viața unei persoane. Nu va putea niciodată să recupereze acest timp înapoi."

Înțelegerea lui Long include 22 de milioane de dolari de la orașul Concord și 3 milioane de dolari de la Biroul de Investigații al Statului Carolina de Nord, care i-au fost acordate anterior.

După ce condamnarea lui Long a fost anulată și el a fost eliberat din închisoare la 27 august 2020, i s-a spus că va primi 750.000 de dolari sub formă de despăgubiri plătite cu 50.000 de dolari pe an, suma maximă posibilă conform legii din Carolina de Nord. În 2021, Long a declarat pentru CNN că intenționează să lupte împotriva acestei legi.

"Suma este total inadecvată pentru a-l despăgubi după ce i-a luat mai mult de 44 de ani de libertate", a declarat anterior Lau pentru CNN.

Înțelegerea mare și scuzele publice din partea orașului sunt semnificative, a declarat James E. Coleman Jr. directorul clinicii.

"Faptul că orașul Concord își asumă responsabilitatea pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Ronnie și că și-a cerut scuze într-un mod atât de direct probabil că va ridica o parte din povara pe care o va purta mai departe. Ne-am dori ca și alți responsabili pentru aceste erori judiciare să urmeze exemplul orașului Concord", a declarat acesta într-un comunicat.

"Deși nu există măsuri care să le restituie în totalitate domnului Long și familiei sale tot ceea ce le-a fost luat, prin acest acord facem tot ce ne stă în putere pentru a îndrepta greșelile din trecut și pentru a ne asuma responsabilitatea", a declarat Consiliul Local din Concord.

"Sperăm că acest lucru poate începe procesul de vindecare pentru domnul Long și pentru comunitatea noastră și că, împreună, putem merge mai departe, învățând lecții valoroase și asigurându-ne că nu se va mai întâmpla niciodată așa ceva."

Long a petrecut timp cu cei dragi și și-a cumpărat una dintre mașinile visurilor sale - un Cadillac - după ce a fost eliberat, a declarat anterior pentru CNN. El a spus că el și soția sa sperau să cumpere o casă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat