Ce elemente interesante dezvăluie analiza deceselor a 1.744 de militari ruși

Ce elemente interesante dezvăluie analiza deceselor a 1.744 de militari ruși

„Mediazona” a analizat date privind decesele din rândurile armatei ruse, în Ucraina, găsind în surse deschise rapoarte despre moartea a 1.744 de persoane, notează MEDUZA . Site-ul observă, în acest context, că setul de date este vizibil mai mare decât cel oficial recunoscut de Ministerul Apărării al Federației Ruse (ultima actualizare a fost pe 25 martie – aproximativ 1351 de morți) și cu mult mai puțin decât cifrele date de autoritățile ucrainene (aproape 22.000 de morți).

<< Canalul de Telegram Goriușko, care de asemenea contabilizează mesaje în legătură cu moartea militarilor ruși, oferea în după-amiaza zilei de 25 aprilie date despre 1.750 de morți.

Printre decedații ale căror nume sunt cunoscute, se numără 317 ofițeri, dintre care o treime sunt maiori, locotenenți-colonei și colonei. Tot din partea rusă au fost confirmate decesele a doi generali-major și a unui căpitan de rangul 1.

Mediazona subliniază că faptul că fiecare al cincilea raport de deces se referă la un ofițer nu înseamnă că ofițerii reprezintă o cincime din totalul morților: decesele ofițerilor sunt de obicei raportate public, dar trupurile lor sunt trimise acasă cu prioritate.

Cel puțin 500 dintre morți sunt din rândul trupelor de „elită”, din cele mai pregătite unități de luptă, dintre care 351 sunt parașutiști (au murit și 91 de pușcași marini și 45 de forțe speciale). Cele mai mari pierderi au fost înregistrate de Regimentul 331 gardă parașutiști desant șoc Kostroma (49 de oameni), Divizia 76 gardă desant-asalt din Pskov (40 de oameni). Potrivit relatărilor presei, parașutiștii de acolo au participat la ofensiva de lângă Kiev.

Atât parașutiștii din Pskov, cât și cei din Kostroma au participat deja la războiul din Donbas, în 2014. În acel moment, participarea lor fusese ascunsă: Ministerul Apărării a transmis atunci, referitor la cei care fuseseră luați prizonieri, că se „rătăciseră” și ajunseseră accidental pe teritoriul Ucrainei sau renunțaseră la uniformă și plecaseeră la război ca „voluntari”; morții au fost îngropați pe ascuns.

Mediazona a mai găsit informații despre moartea a cinci polițiști și a 78 de luptători ai Gărzii Naționale, inclusiv ofițeri OMON, ale căror sarcini, potrivit jurnaliștilor, nu sunt de a desfășura operațiuni militare în străinătate, ci de a suprima protestele și de a însoți perchezițiile și reținerile.

Dintre regiunile rusești, în lista Mediazona se remarcă Daghestan (125 de morți) și Buriația (85 de morți). Ambele regiuni sunt printre cele sărace, cu un salariu mediu de puțin peste 20.000 de ruble. Pe listă sunt relativ puțini locuitori ai celor mai bogate zone, precum Moscova (3 persoane) și Sankt Petersburg (10 persoane).

Totodată, 243 dintre cei morți aveau 21-23 de ani, 195 aparțineau grupei de vârstă 24-25 de ani, iar 139 aveau sub 21 de ani (printre aceștia se numără și recruți).

Aproximativ 700 de mesaje indică data morții personalului militar. Potrivit infograficului Mediazona, în primele trei săptămâni de război au fost mai multe decese decât în ​​săptămânile următoare; cel mai des menționată dată este 12 martie (publicația sugerează că pierderile pot fi asociate cu luptele pentru Mariupol), precum și prima și a cincea zi a invaziei. >>


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?