Ce este în realitate un vampir energetic și cum îl poți recunoaște: „Mintea generează gânduri sabotoare”

Ce este în realitate un vampir energetic și cum îl poți recunoaște: „Mintea generează gânduri sabotoare”

Avem senzația uneori că anumite persoane în prezența ne aflăm ne secătuiesc de vlagă și fac să ni se ducă toată energia. În realitate însă, situația stă cu totul altfel. Toate acestea vin într-un context în care viața aduce cu sine multe provocări și este încărcată de relații interpersonale.

De multe ori te simți fără vlagă, deși nu ai un motiv anume FOTO Shutterstock

Beatrice Căițanu, terapeut holistic, a explicat la Digi FM, ce este un vampir energetic și cum îl recunoaștem.

Vampirul energetic este un fel de entitate parazită care se hrănește cu prana – energia vitală - a altei persoane. Cu alte cuvinte, vampirii energetici sunt acele persoane din jurul tău (colegi, vecini sau poate chiar prieteni) care iau toată energia din tine, făcându-te să te simți extraordinar de obosit, fără vlagă, năuc și trist,” arată specialistul.

În urma mai multor experiențe, Beatrice Căițanu spune că a ajuns la o concluzie suprinzătoare. Ea spune că i s-a părut imposibil care cineva să ia energia celor din jur. Și chiar dacă fac acest lucru, nu îl fac conștient.

Un schimb continuu de energie

După cum bine știți, tot ce există este Câmpul de Energie Universală. Toată materia (stele, pământ, plante, oameni etc) este pur şi simplu intensificarea acestui câmp. Noi suntem conectați la această Sursă (de energie Universală) prin frecvența Sufletului nostru. Astfel, suntem alimentați continuu cu informații și energie.

Așadar, sufletele au o reprezentare în planul fizic – noi, ființele umane. Adică eu și cu tine, de exemplu. Eu primesc energie de la Sursă prin intermediul Sinelui meu Superior, dar și tu primești energie de la Sursă doar prin Sinele tău Superior, astfel încât această energie nu poate curge din unul din noi înspre celălalt.

De fapt, ceea ce se întâmplă este că eu mă comport în așa fel încât generez inconștient o serie de gânduri care îmi limitează de fapt accesul la Sursă. La fel faci și tu. Așadar, prin modul în care percepi lumea, tu poți foarte bine să crezi că eu sunt un vampir energetic. Dar ce se întâmplă în realitate este că, de fapt, pe măsura ce tu îmi observi comportamentul, mintea ta începe să genereze gânduri sabotoare, care îți blochează accesul la Sursă. De aceea avem senzația că există anumite persoane în prezența cărora suntem secătuiți de vlagă și ni se duce toată energia”, arată specialistul.

Este doar o scuză

Conform experienței sale, terapeutul holistic spune că acest lucru nu are nimic de-a face cu celălalt. El este doar o scuză, astfel încât noi să ne simțim mai bine, prin comparație cu celălalt.

El devine Răul și, prin antiteză, noi suntem Eroul saua Victima. Când se întâmplă acest lucru, apar suferința, starea de disconfort fizic sau psihic. Însă nu „vampirul energetic” este de vină, ci conexiunea noastră cu Sursa.

În această nouă lumină, „vampirii energetici” nu cred că Universul este infinit, nu cred că este posibil să fie iubiți atât cât au nevoie să fie iubiți. Nu se simt în stare să își satisfacă propriile nevoi, și, prin urmare, cred că singura cale de a obține asta este prin intermediul celorlalți”. arată sursa citată mai sus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB