Ce este sarea amară și beneficiile ei pentru sănătate

Ce este sarea amară și beneficiile ei pentru sănătate

Sarea amară sau sulfatul de magneziu este o soluţie ieftină şi la îndemână ca remediu împotriva multor afecțiuni.

Sare amară

Magneziul este un compus mineral important pentru organismul uman, influențând buna funcționare a sistemului nervos și al celui muscular. Sulfatul ajută la eliminarea toxinelor și absorbția nutrienților. Vorbim de așa numita sare amară, același lucru cu sulfatul de magneziu, care are o sumedenie de beneficii pentru sănătate.

Dizolvată în apă, sarea amară este absorbită în piele și reface nivelul de magneziu din corp.

”Studiile arată că magneziul crește energia și ajută la eliberarea serotoninei, care este responsabilă cu instalarea unei stări de calm și relaxare. Așadar, experții cred că băile cu sare amară, de 3 ori pe săptămână, te vor ajuta să arăți bine, să te simți bine și să capeți mai multă energie. Ionii de magneziu te vor ajuta să te relaxezi, reduc nivelul de adrenalină și ajută mușchii să funcționeze normal”, potrivit blogului vegis.ro.

Totodată, sarea amară reduce durerile și crampele musculare prin îmbăiere. Un amestec de sare amară cu apă caldă duce la grăbirea vindecării unei răni. Pentru cei care se confruntă cu oboseala picioarelor, odată ținute în apa cu sare amară pielea picioarelor va deveni mai catifelată iar mirosurile urâte vor dispărea.

Sarea amară asigură buna funcționare a mușchilor și combate constipația, având puternice efecte laxative, printr-o cură recomandată de medicii specialiști.

Sulfatul din sarea amară ajută și la eliminarea toxinelor din organism. Este suficient să puneți două căni se sare amară într-o cadă cu apă și efectele băii de detoxifiere se vor vedea rapid.

Sarea amară exfoliază și curăță tenul, iar în combinație cu balsamul de păr conferă volum podoabei capilare.

Ea are beneficii și pentru zona de uz casnic. Este o soluție excelență pentru mașinile de spălat.

Umple cuva mașinii de spălat cu apă fierbinte și sare amară și lasă mașină să meargă pe ciclul de spălat pentru a îndepărta depunerile de detergent (pentru informații specifice cu privire la ciclurile de spălare, consultă manualul de instrucțiuni a mașinii de spălat)”, mai scrie vegis.ro.

Sarea amară mai poate fi folosită ca săpun de mâini, este un bun fertilizator de plante de interior, păstrează gazonul verde și îndepărtează insectele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...