Ce face gelozia din om. Cazuri de coşmar cu femei torturate sau ucise de foştii parteneri

Ce face gelozia din om. Cazuri de coşmar cu femei torturate sau ucise de foştii parteneri

Numeroase situaţii incredibile despre ce poate face gelozia din om s-au consemnat în ultima perioadă în judeţul Neamţ, fiind destule cazuri de coşmar cu femei torturate sau ucise de foştii parteneri de viaţă. Ei au reacţionat extrem de violent în momente când mintea le era „rătăcită“.

Multe femei au fost victime ale geloziei bărbaților FOTO Arhiva Adevărul

Din varii motive, în viaţa unor cupluri apar momente când viaţa în doi nu mai poate continua aşa cum era odată. Unii pun capăt traiului în comun paşnic, divorţând, ori s-au separat când nu era ceva oficial. Dar, anumiţi bărbaţii, răniţi în amorul propriu că femeile au pus capăt relaţiei, au recurs la gesturi de neconceput.

„Vorbe din bătrâni spun că cea mai grea boală pe care o îndură omul este gelozia. Dincolo de asta, gelozia este o stare emoţională, de multe ori generată de imaginar şi naşte frică. Într-o relaţie de cuplu, teama de a nu-l pierde pe celălalt. Când sunt sincope în relaţie, pot apărea refulări de furie, care duc la violenţă. Apoi apar şi remuşcări, dar acestea sunt uneori tardive“, explică Dan Andruşcă, psihoterapeut.

În Neamţ, de departe, cel mai violent episod a avut loc acum trei ani, pe 10 ianuarie 2020. Anca Daniela Patriche, directorul medical al Spitalului Judeţean era ucisă cu lovituri de cuţit în biroul de la serviciu de către soţul cu care era în divorţ şi care era gelos pe cariera femeii. În 2022, Sebastian Patriche a primit o sentinţă de 24 de ani de închisoare.

„A recunoscut fapta, iar în timpul audierilor a susţinut că nu a suportat ideea că soţia sa se realizase profesional, la fel cum nu a suportat nici ideea că ea plecase de acasă şi locuia cu chirie în oraş. Asta cu atât mai mult cu cât el avea o situaţie precară, ba lucra, ba nu lucra“, declara procurorul Stelian Olteanu.

Un alt nemţean gelos, de loc din Bodeşti, este și ele pe lista unor cazuri de coșmar. A decis că trebuie să se răzbune pe iubita care încetase relaţia şi obţinuse un ordin de protecţie împotriva lui. În 2022, în lunile mai şi iunie, a incendiat, în toiul nopţii, două vile ale fostei partenere, provocând daune uriaşe, fapte ce i-au adus arestarea.

„Au ars aproximativ 400 de metri pătraţi din acoperişul locuinţei, o centrală termică, trei metri cubi de lemn, 20 de metri pătraţi de izolaţie şi s-au deteriorat patru ferestre de la locuinţa învecinată. Acţiunea intenţionată a fost cauza de producere a incendiului“, transmitea ISU Neamţ, despre una dintre incendieri.

Acum câţiva ani, o femeie din Podoleni a fost mutilată pe viaţă de partenerul italian. Aveau doi copii, au stat o vreme în Italia şi Ungaria , după care s-au mutat în Neamţ. Relaţia a început să scârţâie, bărbatul fiind foarte gelos, iar când nemţeanca s-a mutat la o soră, acesta a reacţionat violent.

A căutat-o, iar cu un cuţit i-a tăiat urechile obrajii şi sprâncenele, după care a înjunghiat-o de mai multe ori. Cetăţeanul străin avea 60 de ani, iar partenera româncă era mai mică decât el cu două decenii. „Era tăiată peste tot şi a fost dusă la spital unde a fost operată de urgenţă“, preciza Dorice Albu, managerul Ambulanţei Neamţ.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa