Ce imagine!

Ce imagine!

Spațiul aerian de deasupra Ucrainei și granița cu Rusia este gol, potrivit site de urmărire a zborurilor, traficul aerian intens evitând aparent regiunea pe măsură ce se apropie seara, transmite CNN.

Imaginile de la ADS-B Exchange nu arată nicio aeronavă deasupra Ucrainei, cu mențiunea că site nu poate afișa date de urmărire de la aeronavele care operează în zonă cu difuzarea locației oprită în mod intenționat.

Zborurile civile peste Ucraina, precum și Moldova spre sud și părți ale Rusiei sunt în prezent restricționate.

O notificare adresată piloților avertizează: „Spațiul aerian al Ucrainei a fost închis pentru zborurile aviației civile din cauza invaziei militare a Federației Ruse”.

Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene a avertizat joi că „prezența și posibila utilizare a unei game largi de sisteme de război terestre și aeriene prezintă un risc MARE pentru zborurile civile care operează la toate altitudinile și nivelurile de zbor”.

Există riscuri în a survola zonele de conflict, după cum s-a văzut în 2014, când un zbor Malaysia Airlines a fost doborât deasupra estului Ucrainei de către o rachetă, ucigând 298 de persoane. Oficialii occidentali au susținut că Vladimir Putin poartă responsabilitatea incidentului, dar președintele rus a respins aceste acuzații.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”