Ce imbecil sinistru!/O angajată a ANSVSA îl acuză pe președintele instituției că o hărțuiește după ce a acordat un interviu Digi24

Ce imbecil sinistru!/O angajată a ANSVSA îl acuză pe președintele instituției că o hărțuiește după ce a acordat un interviu Digi24

Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare e acuzat de o subalternă că o hărțuiește, drept răzbunare. Directoarea economică a ANSVSA a dat, săptămâna trecută, un interviu la Digi24 despre mai multe deconturi ale conducerii care au fost invalidate de Curtea de Conturi. Controlul l-a determinat pe Robert Chioveanu să returneze 16 mii de lei, pentru a nu fi dat pe mâna procurorilor. Angajata Autorității îl acuză acum că a trimis-o, fără nicio explicație, să lucreze la 200 de kilometri de casă.

La o săptămână de când Digi24 a difuzat materialul despre decontările ilegale de 20 de mii de lei de la Autoritatea Sanitar Veterinară, taxate într-un raport al Curții de Conturi, șeful ANSVSA i-a cerut explicații subalternei care apare în materialul difuzat. Este vorba despre Cornelia Bilțiu Dâncuș, director economic al ANSVSA care spune că Robert Chioveanu, șeful său direct, o hărtuiește drept răzbunare pentru că a vorbit cu presa.

Cornelia Bilțiu Dâncuș, director economic ANSVSA: Am primit o notă din partea conducerii ANSVSA, prin care m-au pus să răspund la mai multe întrebări, exact ca la Poliție.

Directoarea ar fi fost întrebată cine a mandatat-o să dea interviu la Digi24, dacă îl cunoaște pe reporter și dacă a furnizat documente din cadrul instituției. Numai că în materialul difuzat de Digi24, singurul document care apare este un raport al Curții de Conturi, care este public. La nici o săptămână de la lista de întrebări, directoarea din ANSVSA a fost informată că va lucra, în următoarele 3 luni, în alt județ.

Cornelia Bilțiu Dâncuș, director economic ANSVSA: Eu nu pot pleca din București, pentru că sunt singur întreținător a doi copii minori.

Directoarea susține că nu este la prima cionire cu președintele instituriei. Primul episod ar fi avut loc anul trecut, când i-a atras atenția că o serie de plăți către medicii veterinari nu sunt legale.

Cornelia Bilțiu Dâncuș, director economic ANSVSA: Mi s-a blocat ușa biroului, am fost dată afară din birou, am stat 4 zile pe holurile instituției. După 4 zile, mi-au mutat lucrurile personale, documentele, biroul, toate obiectele pe care le folosesc în activitatea de zi cu zi au fost aruncate pe jos, într-un birou în care erau foarte multe persoane. Biroul a fost demontat și așezat pe culoare.

Digi24 a cerut un punct de vedere președintelui ANSVSA și un interviu filmat, în legătură cu aceste incidente, dar am fost refuzați.

Răspunsul președintelui ANSVSA Robert Chioveanu: „Adresele înregistrate la ANSVSA cu nr. 8492/27.04.2021 și nr. 8568/27.04.2021 nu intră sub incidența Legii nr. 544/2001”.

Angajata ANSVSA spune că va contesta mutarea temporară în alt județ.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…