Ce înseamnă când visezi șerpi

Ce înseamnă când visezi șerpi

În lumea viselor nu există limite. Atunci când visăm, realitatea poate fi distorsionată. În visele noastre se pot întâmpla lucruri care n-au nicio legătură cu viața reală. Totuși, visele pot veni din subconștientul nostru, despre care pot spune câte ceva.

CE semnifică șarpele în vis FOTO Shutterstock

Cel mai aesea putem visa despre un lucru care s-a întâmplat deja, dacă acesta ne preocupă foarte mult. Dar uneori visăm lucruri care încă n us-au întâmplat, iar apoi constatăm că acestea se întâmplă în viața reală.

Deși lumea științifică respinge ideea de vise premonitorii, specialiștii în parapsihologie sau paranormal spun că în visele noastre pot să apară lucruri înainte ca acestea să se manifeste în lumea exterioară.

Psihologii au găsit, totuși, o explicație pentru acest fenomen . Ei spun că aceste vise premonitorii nu țin de un al șaselea simț, ci mai degrabă țin de caracteristicile memoriei umane. De asemenea, teoria probabilităților are un rol aici, potrivit lor.

Însă aceste vise, fie premonitorii sau nu, pot fi descifrate cu ajutorul simbolisticii.

Astfel, șerpii sunt unul dintre simbolurile cele mai vaste, care apar foarte frecvent în vise. Descifrarea acestui simbol nu e dificilă, dar e foate vastă. Atunci când șarpele apare în vis, acesta este considerat un simbol al răului, aduce frică sau anunță un pericol în viața noastră. Dar în alte contexte poat avea o semnificație pozitivă.

De ce e important contextul

Specialiștii în parapsihologie spun că atunci când apar șerpii în vis, acest lucru poate avea nenumărate semnificații. De obicei, se spune că reprezintă o serie de emoții și trăiri legate în special de planul profesional sau de cel emoțional. Depinde, însă, foarte mult și de contextul în care apare șarpele în vis.

Dacă în vis, șarpele te mușcă, acesta ar putea fi un avertisment al unui pericol ce urmează în viața ta. Dacă te mușcă în timp ce înoți, semnificația este că vei pierde controlul asupra unei situații riscante din viața ta, scrie Realitatea .

Dar șarpele poate avea ș semnificații pozitive. De exemplu, pentru cineva care are un șarpe ca animal de companie, un șarpe ce-i apare în vis va avea o semnificație dferită.

Conform unor vechi cărți de vise, șarpele reprezintă defăimare, înșelăciune, ură, trădare, evenimente cu întorsătură neplăcută, planuri neîndeplinite.

Însă a avea un șarpe în vis are o semnificație total opusă.

Dacă visezi că ai călcat pe un sarpe, semnifică prieteni credincioși. Însă dacă ai visat un șarpe de casă, poate semnifica suferință în dragoste, în familie.

Dacă visezi un șarpe care fuge, poate să anunțe că vin vremuri tulburi , iar un șarpe frumos colorat ar putea semnfica tentații, ispite, scrie Unica .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat